Atenţionare de călătorie transmisă de MAE - Cod roşu pentru ploi torenţiale şi furtuni, în centrul şi sudul Italiei

Atenţionare de călătorie transmisă de MAE - Cod roşu pentru ploi torenţiale şi furtuni, în centrul şi sudul Italiei

Imagine de arhivă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe românii care se află, tranzitează sau vor să meargă în Italia că Serviciul de Protecţie Civilă local a emis sâmbătă un avertisment de cod roşu pentru precipitaţii intense, pentru versantul ionic al regiunii Calabria, respectiv pentru regiunea Puglia. De asemenea, sâmbătă vor fi ploi abundente şi furtuni în toate regiunile din centrul şi sudul Italiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit MAE, Serviciul de Protecţie Civilă local a emis un avertisment de cod roşu pentru precipitaţii intense pentru versantul ionic al regiunii Calabria, respectiv pentru regiunea Puglia. De asemenea, pentru sâmbătă a fost emis cod portocaliu sau galben pentru ploi abundente şi furtuni în toate regiunile din centrul şi sudul Italiei. 

Pentru informaţii actualizate cu privire la starea vremii, MAE recomandă consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/ şi al Serviciului de Protecţie Civilă: www.protezionecivile.gov.it. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă: +393451473935.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: