Atenţie, şoferi ! Radare în cascadă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De sâmbătă dimineaţă până duminică seară, Poliţia Română este prezentă cu efective sporite pe toate drumurile cu risc de accident.

Viteza excesivă este principala cauză a accidentelor rutiere grave din România, soldate cu morţi şi răniţi. Pentru a preveni acest fenomen, sâmbătă şi duminică poliţia rutieră acţionează cu efective mărite şi cu toate radarele din dotare pe principalele şosele ale României.

Mai citeşte şi:

Şoferii merg în „orb“ prin Vaslui şi Bârlad

Radarele vor fi amplasate în cascadă, pe acele tronsoane de drum pe care, datorită configuraţiei, se poate depăşi cu mult viteza legală. 

Acţiunile Poliţiei Române sunt corelate cu cele de la nivel european. În perioada 23-29 august, în toată Europa se desfăşoară o campanie a poliţiilor rutiere, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie provocate de viteza excesivă.

În România se produc zilnic cel puţin cinci accidente din cauza vitezei, care au ca urmare decesul a două persoane şi rănirea gravă a altor patru oameni. Rapoartele Poliţiei Rutiere arată că în primele şapte luni ale anului 2010, 335 de oameni au murit şi alţi 1.044 au fost grav răniţi, în cele 1.039 de accidente grave.

Autostrăzile - principalele drumuri „de viteză”
Deşi starea drumurilor din România nu permite, de obicei, circulaţia cu viteză foarte mare, şoferii profită de orice tronson de drum a cărui limită este mai mare de 50 de kilometri la oră. Principalele „piste” pentru vitezomani sunt cele două autostrăzi, A1 şi A2. Şi pe aceste drumuri sunt instalate, astăzi şi mâine, radare în cascadă.

16 permise reţinute şi aproape 400 de amenzi
Potrivit şefului Poliţiei Autostrăzi, comisarul- şef George Grigore, în ultimele şase zile pe cele două drumuri au fost amendaţi aproape 400 de şoferi, iar 16 permise de circulaţie au fost reţinute pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri la oră. Cea mai mare viteză înregistrată de radare a fost 191 de kilometri la oră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite