Ataşatul militar al României în Algeria şi Mali a murit în misiune. Colonelul Cornel-Gheoghe Trifu a fost găsit decedat într-o cameră de hotel din Bamako

Ataşatul militar al României în Algeria şi Mali a murit în misiune. Colonelul Cornel-Gheoghe Trifu a fost găsit decedat într-o cameră de hotel din Bamako

Hotelul în care a fost cazat ofiţerul român FOTO  bamada.net,

Colonelul Cornel-Gheoghe Trifu, ataşat al apărării român în Republica Algeriană Democratică şi Populară, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială în Bamako, Mali, a decedat, astăzi, 4 martie, în camera de hotel în care era cazat. Din primele date, ofiţerul a decedat în cursul acestei dimineţi, din cauze naturale. Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autorităţile judiciare maliene.

"Cauzele decesului vor fi stabilite cu exactitate după efectuarea autopsiei, care se va realiza la Spitalul Gabriel Touré din Bamako.
Ofiţerul, în vârstă de 51 de ani, activa în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1989. Era veteran al teatrului de operaţii Afganistan, şi, anterior acreditării ca ataşat român al apărării la Alger,  a activat ca ataşat al apărării adjunct al României în Republica Franceză. 
A fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de război, pentru militari.
Era căsătorit şi avea un copil. 
Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au demarat demersurile prin care să fie permisă, după finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislaţia maliană, repatrierea trupului neînsufleţit al militarului. Conducerea M.Ap.N. îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi transmite condoleanţe familiei îndoliate", se arată într-un comunicat MApN. 
 
Conform http://bamada.net, ofiţerul român stătea in camera 620 a hotelului Radisson Blu şi ar fi decedat luni în jurul orei locale 03.00,
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: