Atacatorul din Militari, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare, o pedeapsă cu doi ani mai mică decât cea din prima instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chiriţă a fost arestat preventiv în perioada 24 noiembrie 2013 - februarie 2015
Mihai Chiriţă a fost arestat preventiv în perioada 24 noiembrie 2013 - februarie 2015

Mihai Chiriţă, atacatorului din Militari care în 2013 a rănit trei persoane cu un pistol cu bile, a fost condamnat definitiv, miercuri, la 3 ani de închisoare. Această sentinţă este cu doi ani mai mică faţă de cea primită în primă instanţă.

Prin această decizie, Curtea Supremă a mai dispus ca, din pedeapsa de trei ani de închisoare, să fie scăzută perioada reţinerii şi arestării preventive a inculpatului, respectiv de pe 24 noiembrie 2013 până pe 11 februarie 2015. Sentinţa este definitivă, potrivit news.ro.

Pe 12 iunie 2015, Mihai Chiriţă a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru vătămare corporală gravă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi uz de armă fără drept. Curtea de Apel Bucureşti l-a obligat atunci pe Mihai Chiriţă să-i plătească Danielei Sînziana Borz 71.250 de euro, daune morale. Judecătorii au decis şi ca agresorul să achite aproape 27.000 de lei, cheltuieli pentru spitalizarea victimelor.

În acelaşi dosar au mai fost condamnate şi surorile lui Mihai Chiriţă, Florentina şi Mariana Cristina, care au primit pedeapse de câte 2 ani de închisoare cu suspendare.

Părinţii atacatorului au fost şi ei condamnaţi la câte 2 ani de închisoare cu suspendare pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Pistolar de ocazie

În februarie 2014, Mihai Chiriţă, tatăl şi cele trei surori ale lui au fost trimişi în judecată, pentru vătămare corporală, cauza fiind judecată de Curtea de Apel Bucureşti.

Incidentul a avut loc după ce două dintre surorile lui Chiriţă, dintre care una de profesie avocat, nu au vrut să stea la coadă la magazin şi au solicitat ajutorul unor rude, întrucât au intrat în conflict cu alte persoane.

Ulterior, în afara hipermarketului, fratele lor a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a început să tragă, rănind trei persoane, printre care o tânără de 23 de ani, care şi-a pierdut un ochi. De asemenea, doi bărbaţi au fost răniţi şi transportaţi la spital.

Mihai Chiriţă, care a fugit de la locul faptei, s-a predat în 24 noiembrie 2013, la Secţia 20 de Poliţie.

Pe aceeaşi temă:

Agresorul din Militari, care a împuşcat o tânără în cap, lăsând-o fără vedere, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite