Atac terorist la Stockholm. Ambasada română în Suedia a făcut demersuri pentru a verifica dacă sunt români afectaţi. Numere de telefon utile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atac la Stockholm. FOTO: Twitter
Atac la Stockholm. FOTO: Twitter

Ministerul Afacerilor Externe informează că ambasada română în Suedia a iniţiat demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă sunt români afectaţi de incindentul de la Stockholm, în care un camion a intrat în vitrina Ahlens Mall.

”Ambasada României la Stockholm are în atenţie incidentul produs la data de 7 aprilie 2017 şi a efectuat în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă există cetăţeni români afectaţi”, transmite MAE.

Ministerul precizează că autorităţile suedeze nu au finalizat încă evaluarea efectelor incidentului, dar ambasada română este pregătită să acorde asistenţă consulară românilor care o solicită.

”Precizăm faptul că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României la Stockholm 0046 (0)7 36 98 54 63, 0046-(0)8-20.56.74, 0046-(0)8-20.99.27, 0046-(0)8-411.31.81, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, informează MAE.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa până în acest moment, în vreme ce alte opt au fost rănite, după ce un suspect a condus un camion în mulţimea din faţa Ahlens Mall, un centru comercial situat în zona centrală a capitalei suedeze, la intersecţia Drottningatan şi Kungsgatan.

Mai multe atacuri cu camioane sau maşini au avut loc în ultimul an în oraşele europene, după ce gruparea al-Qaeda le-a cerut adepţilor încă din 2010 să folosească camioane în atentatele teroriste din Occident.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite