Atac terorist în Spania. Mărturia unui român aflat la Barcelona. MAE nu are informaţii despre posibile victime de naţionalitate română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

13 oameni au murit şi 50 au fost răniţi, potrivit unui bilanţ dat publicităţii de Poliţia din Barcelona, după ce o furgonetă de culoare albă a intrat în pietoni pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona. Un român stabilit în Spania se îndrepta spre locul de muncă în momentul în care a avut loc atacul şi a povestit ce a văzut.

”O persoană ar fi coborât dintr-o furgonetă, sunt informaţii foarte puţine la acest moment, pentru că zona este închisă. Este instituită o celulă de criză. Numărul răniţilor ar fi în jur de 20, e singura informaţie transmisă de Centrul pentru Situaţii de Urgenţă din Barcelona, şi o posibilă persoană decedată”, a declarat la Digi 24 Manuel Pleşa, consulul României în Spania.

De asemenea, Dragoş Motrun, un român care lucrează în Spania, a spus că toate magazinele şi restaurantele din zonă au fost închise.

El a mai spus că lucrează la un restaurant din zona Las Ramblas şi că se îndrepta spre locul de muncă în momentul incidentului. Românul a mai afirmat că a luat legătura cu colegii săi, care care s-au baricadat în restaurant.

Un alt român a spus, la Digi 24, că este un haos total în zona incidentului, iar informaţiile transmise arată că sunt cel puţin 20 de răniţi. El a precizat că lucrează în apropierea locului incidentului, povestind că forţele de ordine s-au mobilizat imediat.

Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie incidentul produs în zona La Rambla şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează şi cetăţeni români, iar momentan nu există indicii în acest sens, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de evoluţia evenimentelor, adaugă MAE.

Citeşte şi 

Cine este principalul suspect în cazul atentatului de la Barcelona

LIVE VIDEO Atac terorist la Barcelona. 13 morţi şi 50 de răniţi potrivit unui bilanţ oficial 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite