ASSAI: Tergiversările Euroins de a deconta plata reparaţiilor împing către faliment service-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În trimestrul al treilea din 2019, Euroins a avut 35,15% din totalul dosarelor de daună RCA avizate.
În trimestrul al treilea din 2019, Euroins a avut 35,15% din totalul dosarelor de daună RCA avizate.

Activitatea service-urilor auto este grav afectată în condiţiile în care Euroins tergiversează nejustificat decontarea reparaţiilor, în pofida reglementărilor legale în vigoare, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI).

„Service-urile auto independente se confruntă cu mari probleme din cauza faptului că Euroins refuză să respecte reglementările legale în vigoare şi apelează la tot felul de tertipuri pentru a nu plăti despăgubirile pe care le datorează. În ultima perioadă, acest asigurător refuză primirea documentelor de reparaţii de la service-urile auto. De asemenea, refuză dreptul păgubiţilor de a deconta închirierea unei alte maşini în perioada în care maşina avariată este în service, invocând nejustificat că documentaţia ar fi incompletă sau eronată. Asigurătorul are numeroase metode ilegale de a tergiversa achitarea despăgubirilor, care încalcă prevederile legislaţiei în vigoare. Practicile ilegale ale acestui asigurător sunt dovedite chiar de propriile documente interne care au fost publicate în mass-media”, a declarat preşedintele ASSAI, Dan Barbu, citat în comunicat. 

Analiştii pieţei de profil consideră oarecum previzibilă această întârziere a plăţilor dacă avem în vedere cota mare de piaţă pe care o are Euroins în domeniul RCA, cotă obţinută pe fondul aruncării în piaţă a unor tarife minime.  

Concret, în prima jumătate a anului trecut, de exemplu, prin preţurile afişate, unele chiar şi la jumătate în comparaţie cu cele ale altor asigurători, Euroins a atras 31 la sută din clienţi RCA. În acelaşi timp, oarecum previzibil, conform datelor ASF, în trimestrul al treilea din 2019, Euroins a avut 35,15% din totalul dosarelor de daună RCA avizate. 

CUM SE APĂRĂ EUROINS

La rândul său, Euroins susţine că firmele de asigurări care vând poliţe RCA sunt ţinta abuzurilor din partea unora dintre service-urile auto, din cauza legislaţiei permisive, potrivit unui comunicat. Practic, firmele de asigurări RCA sunt obligate să suporte costuri supraevaluate de către unele service-uri auto şi prin preţurile exagerate cerute pentru automobilele închiriate şi oferite păgubiţilor pe perioada reparaţiilor, spun cei de la Euroins. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite