Asociaţia Colectiv cere Guvernului să-i ajute pe răniţi fără a pune atâtea piedici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTC 3010, Eugen Iancu, le-a cerut oficialilor din Guvern să ajute răniţii incendiului din clubul Colectiv fără a pune aşa de multe piedici. Declaraţia a venit după o serie de discuţii care au avut loc marţi la Palatul Victoria, Iancu menţionând că nu a solicitat bani în plus pentru victime.

„Urgenţa numărul 1 sunt răniţii noştri, deci ajutorarea lor din punct de vedere medical, nevoi medicale, nevoi psihologice. Este necesar să-i protejăm cumva şi din punctul de vedere al deplasărilor foarte multe după tot felul de documente, pentru un certificat medical trebuie să alerge pe la zece instituţii”, a declarat Eugen Iancu, citat de Agerpres.

Iancu a spus că a solicitat ca sumele să fie acordate la timp. În ceea ce priveşte sumele pentru însoţitori, preşedintele ONG-ului a arătat că ei sunt necesari dar a subliniat că este mare nevoie şi de un program pentru persoanele arse.

„Noi am venit să ne prezentăm ca asociaţie, să ne prezentăm planurile, proiectele şi, de asemenea, punctual anumite (...) nevoi ale răniţilor şi de aici am pornit de la ideea că în afară de cele câteva zeci de răniţi ai noştri din Colectiv trebuie să dezvoltăm un program pentru arşii din România, pentru care nu există cam nimic. (...) Am venit (...) şi să încercăm să centralizăm toate problemele noastre, din partea noastră şi din partea ministerelor, din partea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Muncii, care ar trebui să îi ajute cu concediile medicale, să nu mai alerge. Dacă nu ai degete, nu poţi să vii lună de lună să arăţi că nu ai degete. Deci ar trebui simplificat”, a completat Iancu, potrivit sursei citate.

În urma întâlnirii de la Guvern, a obţinut promisiunea că, în cel mai scurt timp, se vor rezolva problemele.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite