Asigurarea Carte Verde îşi schimbă culoarea, începând din 1 iulie 2020

Asigurarea Carte Verde îşi schimbă culoarea, începând din 1 iulie 2020

Carte Verde se va tipări pe hârtie de culoare albă în loc de culoare verde, aşa cum este în prezent.

Poliţele de asigurare de tip Carte Verde, al căror rol este de a asigura daunele pentru accidente rutiere produse în afara României, vor fi tipărite pe hârtie albă în loc de culoarea verde, aşa cum este în prezent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia de schimbare a culorii este conformă cu reglementările care guvernează Sistemul Carte Verde şi poliţele încheiate înainte de această dată îşi păstrează valabilitatea până la expirare, a comunicat Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) .
 
Astfel, începând cu data de 1 iulie 2020, asigurătorii care au dreptul să vândă asigurări RCA pe teritoriul României (membre ale BAAR) vor tipări poliţa de asigurare Carte Verde, indiferent daca se eliberează cu Contractul de asigurare RCA sau în mod separat, pe hârtie de culoare albă în loc de culoare verde, aşa cum este tipărită în prezent.
 
Decizia de schimbare a culorii este conformă cu reglementările care guvernează Sistemul Carte Verde şi nu-i afectează în niciun fel pe deţinătorii acestora.
 
Valabilitatea poliţelor de asigurare Carte Verde emise de asigurătorii români înainte de această dată pe hârtie de culoare verde se va menţine până la expirarea perioadei de valabilitate a asigurării, precizează BAAR. Instituţia a mai comunicat că a informat despre noua culoare a poliţei Carte Verde următoarele autorităţi naţionale: Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Poliţia de Frontieră şi Poliţia Rutieră.
 

Recomandări BAAR

 
- în cazul călătoriei în statele membre ale sistemului Carte Verde asiguraţii trebuie să aibă asupra lor asigurarea tipărită pe suport de hârtie, pentru a putea fi prezentată autorităţilor cu atribuţii de control.
 
- înainte de deplasarea în străinătate, deţinătorii de vehicule trebuie să verifice dacă asigurarea Carte Verde să fie valabilă în toate ţările traversate/vizitate şi pentru toată durata deplasării.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: