Asasinul de la Cernavodă, la ospiciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giani Deli-Iorga (30 de ani), asasinul soţilor Garoafă din Cernavodă, a fost internat ieri la Clinica de Psihiatrie de la Palazu Mare din Constanţa. El va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă avea discernământ în momentul comiterii crimelor.

Procedura va dura trei sau patru zile, timp în care el va rămâne, sub pază, la Palazu Mare. Deli-Iorga va fi evaluat de o comisie de specialişti psihologi şi psihiatri.

„Trebuie să vedem dacă suferă de o boală psihică, dacă această boală îi afectează discernământul sau i-a afectat discernământul în raport cu fapta comisă la data respectivă şi dacă se impun măsuri de siguranţă din punct de vedere medical. Este un caz neobişnuit, de aceea şi atenţia noastră va fi deosebită", a declarat medicul legist Mihai Onciu, cel care va coordona comisia. 

Opinia lui Onciu este deja formată. „E un profil de psihopat. Trebuie să aflăm dacă este vorba despre o tulburare de personalitate şi ce fel de tip este, dar asta după ce parcurgem această etapă de evaluare", a mai spus legistul. Criminalul îşi recunoaşte fapta şi îşi cere scuze faţă de rude, faţă de apropiaţi, de cei care îl cunosc. El a declarat joi că nu Bogdan a fost cel care l-a instigat la uciderea socrilor.

„Trebuie să vedem dacă este sincer sau nu", mai spune Onciu. Medicul precizează că „în general, dacă este vorba despre psihopatie, discernământul, în momentul comiterii unor astfel de crime, este păstrat". 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite