Armata, în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii în judeţele Bacău, Braşov, Buzău şi Covasna. Intervenţii în curs la Creveleşti, Vâlcele şi Lunca Mărcuşului

Armata, în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii în judeţele Bacău, Braşov, Buzău şi Covasna. Intervenţii în curs la Creveleşti, Vâlcele şi Lunca Mărcuşului

Inundaţiile au făcut ravagii în judeţul Bacău  FOTO MApN

Peste 190 militari cu 15 mijloace tehnice au intervenit, în ultimele 48 de ore, la solicitarea autorităţilor centrale şi locale cu atribuţii în domeniul intervenţiei în situaţiile de urgenţă, în judeţele Bacău, Braşov, Buzău şi Covasna, pentru sprijinirea populaţiei din zonele afectate de ploi şi pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice şi hidrologice.

În acest moment, personalul Ministerului Apărării Naţionale se află în două misiuni de intervenţie. Astfel, în localitatea Creveleşti, judeţul Buzău, 40 de militari din Batalionului 3 Geniu acţionează cu două mijloace tehnice, din această dimineaţă, pentru decolmatarea barajului de acumulare a apei potabile. În judeţul Covasna, 17 militari cu două mijloace tehnice aparţinând Batalionului 5 Rachete Sol-Aer din Buzău intervin în localitatea Vâlcele, iar patru militari cu un mijloc tehnic în localitatea Lunca Mărcuşului, pentru sprijinul persoanelor afectate de revărsările de ape şi întărirea digurilor de apărare, arataă MApN într-un comunicat.

Sâmbătă, 30 iunie, personalul Ministerului Apărării Naţionale a executat şase misiuni de intervenţie:

• la solicitarea prefectului judeţului Covasna, Batalionul 22 Vânători de Munte din Sfântul Gheorghe a intervenit cu 32 militari şi patru mijloace tehnice în localităţile Lunca Mărcuş şi Băcel, pentru evacuarea populaţiei afectate de ploi şi întărirea digurilor de apărare;

• la solicitarea prefectului judeţului Bacău, militari şi mijloace tehnice aparţinând unor unităţi sau subunităţi diferite ale M.Ap.N. au acţionat pentru întărirea digurilor de apărare şi înălţarea acestora cu saci de nisip astfel: 18 militari şi un mijloc tehnic aparţinând Bazei 95 Aeriană din Bacău, 14 militari şi un mijloc tehnic aparţinând Batalionului 630 Operaţii Speciale, 11 militari şi un mijloc tehnic aparţinând Companiei 151 Tehnic şi 10 militari şi un mijloc tehnic aparţinând Batalionului 635 Apărare Antiaeriană;

• la solicitarea prefectului judeţului Buzău, 40 de militari cu două mijloace tehnice aparţinând Batalionului 3 Geniu au intervenit, în localitatea Creveleşti, pentru decolmatarea barajului de acumulare a apei potabile.

4.400 de militar sunt gata să sară în ajutor

În regiunile aflate sub incidenţa codurilor de avertizare hidro-meteorologică, Ministerul Apărării Naţionale a păstrat în permanenţă aproape 4.400 de militari pregătiţi pentru intervenţie (dintre care aproximativ 2.400 pot acţiona în primă urgenţă) şi 670 de mijloace tehnice pentru a acţiona în sprijinul populaţiei afectate de calamităţi naturale, la solicitarea autorităţilor centrale şi locale cu atribuţii în domeniul intervenţiei în situaţiile de urgenţă.

La nivelul instituţiei militare este monitorizată permanent situaţia din teritoriu, iar subunităţile de intervenţie continuă să fie pregătite pentru a acţiona, la cererea autorităţilor, potrivit planurilor întocmite pentru astfel de cazuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările