Prima femeie general din Armata Română, pusă sub învinuire pentru obţinerea nelegală a locuinţei de la MApN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Floarea Şerban, prima femeie general din Armata Română, a fost pusă sub învinuire pentru obţinerea nelegală a locuinţei de serviciu de către procurorii militari anticorupţie. Floarea Şerban este acuzată de participaţie improprie la abuz în serviciu, în dosarul în care mai sunt cercetaţi Corneliu Dobriţoiu, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru şi Mircea Chelaru.

Procurorii militari anticorupţie i-au adus vineri la cunoştinţă generalului maior în rezervă Floarea Şerban învinuirea de participaţie improprie la abuz în serviciu în legătură cu modul în care a dobândit o locuinţă de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Floarea Şerban este acuzată că ar fi obţinut în mod nelegal de la MApN o locuinţă de două camere, în care stă şi în prezent.

Dan Cimpoeru, avocatul generalului în rezervă Floarea Şerban, a declarat la ieşirea din sediul DNA că, în opinia apărării, aceasta nu a comis nicio ilegalitate. Avocatul a precizat că declaraţia clientei sale depusă cu ocazia solicitării unei locuinţe de serviciu nu este falsă, ca în cazul altor generali cercetaţi în acest dosar, şi reflectă întru totul adevărul.

Potrivit lui Cimpoeru, la momentul dobândirii locuinţei, generalul Floarea Şerban, cadru activ la acel moment, a dat o declaraţie pe proprie răspundere în care a arătat că stă într-o garsonieră confort doi, de aproximativ 20 de metri pătraţi, context în care a solicitat locuinţă de serviciu de la MApN.  

Floarei Şerban i-a fost atunci atribuită o locuinţă de două camere, avocatul neprecizând locaţia sau suprafaţa imobilului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite