Armata se implică pentru a preveni infracţiunile silvice

Armata se implică pentru a preveni infracţiunile silvice

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat sâmbătă că Ordonanţa Militară nr 7 prevede inclusiv faptul că personalul Gărzii Forestiere, al MAI şi al MApN vor participa la acţiuni de control pentru a preveni infracţiunile silvice.

"La solicitarea domnului ministru al mediului, apelor şi pădurilor, domnul Costel Alexe, am introdus în ordonanţa militară un articol pentru a preveni infracţiunile silvice în această perioadă, în sensul că personalul Gărzilor Forestiere teritoriale şi judeţene sau cu atribuţii de control sau de pază pe linie silvică vor participa în dispozitivele de ordine publică şi control al circulaţiei pe toate drumurile publice - din zona de competenţă, evident - împreună cu personalul Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Apărării Naţionale, în vederea desfăşurării activităţii şi controalelor specifice pe linie de control silvic. Am stabilit cu domnul ministru următorul lucru: controalele specifice se vor face în punctele de control existente, în funcţie de personalul disponibil, la nivelul gărzilor forestiere sau cu atribuţii de control şi de pază pe linie silvică", a precizat Vela în conferinţa de la sediul MAI.

Pe 1 aprilie, parlamentarii USR au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban şi ministrului Mediului, Costel Alexem pentru a stopa tăierile de păduri în perioada stării de urgenţă. 

"Dispuneţi stoparea tăierilor de păduri pe perioada stării de urgenţă! Nu lăsaţi hoţii de lemne să profite de pe urma epidemiei de coronavirus. Mai mult ca niciodată, avem nevoie de plămânii verzi ai acestei ţări! Pentru situaţii excepţionale avem nevoie de decizii excepţionale", se arată în scrisoarea deschisă adresată de USR preşedintelui României, premierului şi ministrului Mediului.

Reprezentanţii USR spun că au fost asaltaţi cu mesaje, sesizări şi filmări legate de tăierile de păduri şi transporturile de lemn din toate colţurile României.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: