Arafat a fost deranjat de o fată care vindea ţigări într-un restaurant: „Am rugat-o să părăsească masa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat. FOTO Inquam Photos
Raed Arafat. FOTO Inquam Photos

Raed Arafat a povestit, pe Facebook cum a fost abordat, într-un restarant, de o fată „îmbrăcată frumos şi elegant”, care l-a întrebat dacă fumează şi care promova aparate de încălzit tutun.

"Vinerea trecută, luând masa la un restaurant la mall Băneasa, s-a apropriat o fată îmbrăcată frumos şi elegant de masa la care stăteam şi m-a abordat direct cu întrabarea “FUMAŢI?”... nu cred că vârsta ei depăşea 20-21 ani iar în mână ei erau un apărat de încălzit tutun şi 2-3 pacheţele de ţigări ce pot fi utilizate cu acest apărat. Nu am intrat în discuţie cu ea şi am rugat-o să părăsească masa. Nu ştiu dacă ziceam că nu fumez care ar fi fost tactica ei, iar dacă ziceam că fumez cu siguranţă avea să promoveze noile produse! 

  

Cu certitudine cine a angajat-o să promoveze aceste produse s-a gândit şi la faptul că are o vârstă apropiată de ţinta principală a campaniei de promovare şi anume adolescenţii! 

  

Promovarea agresivă, sub diferite forme ascunse, a produselor din tutun continuă mai mult decât oricând. Unele scăpări ale legislaţiei în vigoare privind fumatul sunt exploatate la maxim de producătorii de tutun. iar ţinta în mare parte rămân adolescenţii, viitorii consumatori fideli ai produselor din tutun având în vedere adicţia pe care o induc aceste produse şi faptul că o dată ce adolescentul este “recrutat” acesta greu se mai lasă. Vedem afişele în staţiile de autobuz, la mall-uri, în magazine şi mai ales vedem o promovare agresivă la nivelul mediului online prin personaje cu putere de a influenţa ţinerii, fie şi prin faputul că, la momentul difuzării unui material video, aceştia sunt văzuţi fumând sau folosind unul dintre noile “gadgeturi” pentru fumat alternativ, atractive pentru tineri", a scris Arafat pe Facebook.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite