Arafat a făcut anunţul dezamăgitor pentru mulţi români: Fără nunţi şi botezuri până nu scade numărul de noi infectări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Evenimentele private - precum nunţi sau botezuri - în spaţiile deschise şi închise pe plan naţional vor fi interzise, până la scăderea numărului de cazuri, a anunţat şeful DSU, Raed Arafat. „Este foarte greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluţia cea mai bună de protecţie şi necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a spus Arafat.

Şeful DSU a precizat că botezul şi cununia de la biserică nu intră în această categorie, pentru că există reguli speciale pentru aceste ceremonii. Acestea se pot desfăşura în prezenţa a cel mult 16 persoane.

„Este vorba despre mesele festive”, a precizat el.

„Dacă situaţia se îmbunătăţeşte se poate reveni asupra acestui lucru”, a adăugat Arafat.

Şeful DSU Raed Arafat a prezentat, marţi seară, restricţiile care vor fi impuse progresiv, în funcţie de rata de infectare. 

Acolo unde incidenţa infectărilor e sub 3 la mie, purtarea măştii va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv zonele pietonale şi de aşteptare. Când incidenţa depăşeşte 3 la mie purtarea măştii va fi obligatorie în toate spaţiile deschise, de la ieşire de acasă până la revenirea acasă.

Activitatea sălilor de spectacole, teatre cinema, restaurante cafenele se reduce la capacitatea de 50% acolo unde rata de infectare este sub sau egală cu 1,5 la mie, iar în localităţile cu rate de infectare între 1,5 – 3 la mie vor funcţiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la orele 23.

Unde incidenţa depăşeşte 3 la mie activitatea acestor instituţii va fi sistată. 

Citeşte şi:

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi restricţii anunţate de Raed Arafat DOCUMENT

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite