Arad: Şcolile de arte şi de meserii ar putea fi preluate de sistemul cameral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcolile de meserii ar putea trece la sistemul cameral
Şcolile de meserii ar putea trece la sistemul cameral

Sistemul cameral ar dori să preia Şcolile de Arte şi Meserii din România, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Nicolae Groşan, director general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad.

'În acest sens, Camera de Comerţ şi Industrie a României a depus la Parlament un proiect de lege, proiect ce îşi aşteaptă rândul pentru a fis discutat', a precizat Nicolae Groşan.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, directorul CCIA Arad, Nicolae Groşan, a vorbit despre realizările noului Centru de Formare Profesională (CFP) al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, inaugurat la începutul acestui an.

Potrivit sursei citate, în incinta acestuia au fost amenajate două săli cu 20, respectiv 24 de locuri, o sală de curs pentru limbi străine de 14 locuri, o sală de demonstraţii pentru cursurile de calificare, o sală destinată cursurilor de informatică, două birouri şi o sală profesorală care găzduieşte şedinţe, conferinţe şi întâlniri cu colaboratorii.

'În cursul anului 2009, aici au fost organizate peste 20 de cursuri de calificare şi specializare - operator calculator, inspector resurse umane, formator, contabil, lucrător în comerţ, lucrător în tricotaje şi confecţii, bucătar, cofetar, patiser, cursuri de limba engleză şi germană, cursuri absolvite de peste 300 de persoane', a mai precizat Nicolae Groşan, director general al CCIA Arad.

Potrivit sursei citate, toate cursurile desfăşurate au beneficiat de autorizaţie obţinută de la Ministerul Muncii şi al Învăţământului, unele cursuri fiind organizate împreună cu Fundaţia Româno-Germană, Camera de Comerţ din Timişoara şi Agenţia Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad.

Pentru anul 2010, CFP îşi propune organizarea şi autorizarea de noi cursuri, cum ar fi manager de proiect, noţiuni de igienă, inspector protecţia muncii, electrician, brutar şi altele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite