Aproximativ 500 de reclamaţii, primite de CNA după ce Sebastian Ghiţă a ameninţat protestatarii #rezist la România TV

Aproximativ 500 de reclamaţii, primite de CNA după ce Sebastian Ghiţă a ameninţat protestatarii #rezist la România TV

Sebastian Ghiţă/ Foto: Inquam Photos

Aproximativ 500 de reclamaţii au fost primite de Consiliul Naţional al Audiovizualului după ce Sebastian Ghiţă a ameninţat protestatarii #rezist, într-o emisiune România TV de luni seară. Dorina Rusu, membru CNA, şi preşedintele Comisiei pentru cultură din Cameră s-au autosesizat în acest sens. Mai multe organizaţii au depus şi ele plângeri la Consiliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

În intervenţia la emisiunea moderată de Victor Ciutacu, Ghiţă a spus: „Dacă mai prindem pe străzi bandele #Rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiţiei, s-ar putea să se întâlnească cu nişte cetăţeni de la Partidul România Unită, care să le dea nişte şuturi în fund şi să îi trimită acasă. Dacă poliţia nu-i trimite acasă, o să-i trimitem noi”.

El a continuat: „Dacă avem o lege şi o instituţie, o respectăm. Nu se trezesc unii dintre noi să spargă geamurile, să-l bată pe ministru sau pe judecători. Asta curând se va termina. Dacă poliţia nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei. Suntem atenţi şi, cum îi vom prinde pe străzi, bătând vreun ministru, distrugând instituţii şi sărind pe gardurile Parlamentului, o să le dăm o mamă de bătaie. Să plece la ei acasă şi să ne lase-n pace”.

Dorina Rusu, membru CNA, a declarat pentru News.ro că s-a autosesizat în acest caz, fiind încălcat Articolul 40 (3) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care prevede că moderatorii, prezentatorii şi realizatorii au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.

„Exact asta a fost - instigare la violenţă. Au venit ieri (marţi, n.r.) sute de reclamaţii, iar astăzi mi-a fost transmis că sunt între 450 şi 500. Colegii nu au apucat să le numere”.

Rusu a precizat că în cel mult două săptămâni va fi discutat acest subiect în şedinţa CNA. „Nu ştiu dacă va fi discutat săptămâna viitoare, dar acum nu mai suntem rămaşi în urmă, aşa că cel târziu în două săptămâni va fi abordat. Măsura va depinde de vot, de ce vor spune majoritatea colegilor”, a mai explicat ea.

Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi miloace de informare în masă din Cameră, a solicitat miercuri vicepreşedintei CNA, Monica Gubernat, să ia măsurile necesare privind afirmaţiile lui Ghiţă la postul de televiziune.

Între cei care au depus plângeri s-au numărat organizaţiile ActiveWatch şi Stop Fake News, care a publicat pe pagina de Facebook link-ul către formularul pentru sesizarea CNA.

Dialogul de la România TV:

Sebastian Ghiţă: „Dacă mai prindem pe străzi bandele #Rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiţiei, s-ar putea să se întâlnească cu nişte cetăţeni de la Partidul România Unită, care să le dea nişte şuturi în fund
Victor Ciutacu: Păi…
Sebastian Ghiţă: Şi să îi trimită acasă. Dacă Poliţia nu-i trimite acasă, o să-i trimitem noi. Că asta nu-i democraţie. 
Victor Ciutacu: Şi staţi un pic, faceţi ca-n Brazilia? Faceţi nişte patrule civice care să pedepsească ce nu pedepseşte…
Sebastian Ghiţă: „Facem ca oriunde. Dacă avem o lege şi o instituţie, o respectăm. Nu se trezesc unii dintre noi să spargă geamurile, să-l bată pe ministru sau pe judecători. Asta curând se va termina. Dacă Poliţia nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei“.
Bogdan Chirieac: Vă recomand cu toată căldura să nu faceţi asta, fiindcă oamenii aceia vor fi imediat arestaţi de către Parchet. Dacă Parchetul nu întreprinde nicio acţiune împotriva protestatarilor despre care aţi vorbit, asupra contra-protestatarilor… pe loc vor fi arestaţi. 
Sebastian Ghiţă: Ne asumăm, domnule Chirieac. Dacă-I vom mai prind… N-am ştiut şi nu ştim, dar suntem atenţi. Şi dacă îi vom prinde pe străzi, bătând vreun ministru, distrugând instituţii şi sărind pe gardurile Parlamentului, o să le dăm o mamă de bătaie. Să plece la ei acasă şi să ne lase-n pace“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările