Aproape şase tone de droguri confiscate şi peste 430 de traficanţi din 63 de grupări puşi sub acuzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape şase tone de droguri şi peste 17.000 de comprimate au fost confiscate de la 63 de grupări şi peste 430 de traficanţi au fost puşi sub acuzare, dintre care 265 au fost arestaţi, în urma acţiunilor din primele zece luni ale anului, potrivit bilanţului Poliţiei Române.

 Poliţiştii, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, au făcut, în zece luni, 1.463 de percheziţii pentru prinderea traficanţilor de droguri, reuşind să anihileze 63 de grupări infracţionale formate din 433 de membri, dintre care 265 au fost arestaţi.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 5.777 de kilograme de droguri, dintre care 2.779 de kilograme de droguri de mare risc, precum şi 17.368 de comprimate.

Anchetatorii au audiat, pentru administrarea probatoriului, 9.713 persoane şi au pus sub acuzare 2.719, dintre care 727 au fost reţinute, 647 au fost arestate şi 259 au fost puse sub control judiciar.

În dosarele traficanţilor de droguri au fost puse sechestre asiguratorii pe zece imobile, 42 de autoturisme, 2.066.339 de lei, 157.290 de euro şi 9.270 de dolari, potrivit Poliţiei Române.

Cea mai mare cantitate de droguri - aproape 2,5 tone de cocaină - a fost confiscată de poliţişti şi procurori DIICOT, captura fiind anunţată în 1 iulie de către anchetatori.

Drogurile au fost capturate în Portul Constanţa, după şase luni de anchetă internaţională, procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, spunând că este cea mai mare cantitate de cocaină capturată vreodată în România şi una dintre cele mai mari din Europa din ultimii ani.

Gruparea de traficanţi acţiona pe ruta Columbia - Europa de Vest şi era condusă de un bărbat cu dublă cetăţenie, spaniolă şi olandeză, dar de orgine marocană. El a fost capturat de autorităţile spaniole. Pe teritoriul României au fost prinşi şi arestaţi alţi cinci membri ai grupării, patru lituanieni şi un columbian.

Cocaina a fost găsită de anchetatori în structura metalică a patru containere încărcate cu banane, care au venit din America de Sud, valora pe piaţa neagră a drogurilor fiind de peste 600 de milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite