Aproape 40 de proxeneţi anchetaţi pentru exploatarea sexuală a zeci de tinere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Multe dintre victime erau minore. La sediul DIICOT sunt acum audiate 30 de persoane. Unele tinere erau vândute cu mii de euro. Zeci de percheziţii se desfăşoară în acest moment.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrala au descins în 26 de locuri în care bănuieau că se ascund membrii unei ample reţele de proxeneţi. 18 dintre cele 26 de percheziţii se desfăşoară în Bucureşti, iar restul în Giurgiu, Brăila, Vrancea, Târgovişte şi Ilfov.

Conform procurorilor, liderul grupării era Marian Stoica, din Giurgiu. Sub conducerea lui, ceilalţi 26 de proxeneţi au racolat peste 50 de victime, majore şi minore, din judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Olt şi Vrancea, pe care, prin ameninţări şi violenţe, le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei în Italia - regiunile Milano, Calabria-Rosarno şi Messina, dar si in municipiul Bucureşti.

“O parte din victime au fost racolate prin înşelăciune, respectiv prin  promisiunea asigurarii unor locuri de muncă în Italia, iar altele au fost cumpărate, cu sume cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro de la alţi membri ai grupării”, susţin procurorii DIICOT. Membrii grupării au obţinut din activitatea infracţională beneficii financiare substanţiale, de ordinul sutelor de mii de euro. Cele 37 de persoane sunt anchetate pentru trafic de persoane şi trafic de minori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite