Aproape 3.400 de şoferi au rămas fără permis de conducere de Crăciun, 738 pentru că au condus după ce au consumat alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de la Rutieră au dat 24.749 de amenzi FOTO Mihaela Cojocariu
Poliţiştii de la Rutieră au dat 24.749 de amenzi FOTO Mihaela Cojocariu

Aproape 3.400 de şoferi au rămas fără permis de conducere în perioada Crăciunului, 738 dintre aceştia după ce au condus sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 641 pentru că au condus cu viteză excesivă. Cu toate acestea, poliţiştii precizează că numărul accidentelor rutiere a scăzut în ultimii trei ani.

Potrivit unui comunicat de presă emis duminică de Poliţia Română, anul acesta a fost cel mai liniştit şi cel mai sigur Crăciun din ultimii cinci ani. Pentru siguranţa cetăţenilor, peste 11.600 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în toată ţara, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Zilnic, au fost în teren peste 4.000 patrule de ordine şi siguranţă, iar efectivele de poliţie rutieră au utilizat aproximativ 800 de autospeciale, din care peste jumătate dotate cu aparate radar. În aceea ce priveşte evoluţia accidentelor rutiere, poliţiştii precizează că s-a înregistrat o scădere a numărului acestora în ultimii trei ani. 

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 24.749 de sancţiuni contravenţionale, 16.460 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 560 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune. 

Totodată, poliţiştii au retras 1.021 certificate de înmatriculare şi au reţinut 3.386 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 738 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 641 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri. 

21 de persoane au fost arestate de Crăciun

Poliţia Română mai precizează că, în ultimele 72 de ore, au depistat peste 200 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, 28 dintre acestea fiind reţinute şi 21 arestate.

De asemenea, în cadrul activităţilor specifice desfăşurate, poliţişti au identificat 51 de persoane urmărite, din care 40 la nivel naţional şi 11 la nivel internaţional.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat aproximativ 30.000 de sancţiuni, în valoare de peste 7.789.000 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 568.020 lei. 

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 9.885 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de legea pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, au aplicat 1.315 sancţiuni prevăzute de legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 154 la legea privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 477 la Legea nr. 171/2010, Codul Silvic şi 6 la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite