Aproape 150 de persoane urmărite şi 48 de maşini, găsite în ultima săptămână în România şi în state Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 50 de persoane au fost găsite, în ultima săptămână, în România FOTO Adevărul
Peste 50 de persoane au fost găsite, în ultima săptămână, în România FOTO Adevărul

Aproape 150 de persoane date în urmărire, ale căror semnalmente au fost introduse în Sistemul Informatic Schengen şi 48 de maşini căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în anchete au fost găsite în ultima săptămână.

În perioada 9 -15 noiembrie, 148 de persoane, 48 de autovehicule şi două documente care fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS) au fost identificate de poliţiştii români şi străini, în urma cooperării prin Biroul SIRENE, se arată într-un comunicat de presă emis duminică de Poliţia Română.

Poliţiştii români au găsit 57 de persoane, dintre care zece aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, 14 erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară, iar alte trei erau semnalate ca fiind dispărute din străinătate.

Totodată, în România au fost găsite 43 de autoturisme căutate de ţări Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în procese.

Autorităţile străine au identificat pe teritoriul lor 91 de persoane căutate de poliţiştii români. Dintre acestea, 24 erau urmărite în baza unor mandate europene de arestare, 50 erau căutate pentru a participa la o procedură judiciară şi alte trei erau semnalate ca fiind dispărute din România.

De asemenea, în statele Schengen au fost găsite cinci autovehicule semnalate de autorităţile române pentru a fi indisponibilizate, precum şi două documente emise de România.

Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi SIS, sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.

Acesta conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite