Aproape 10.000 de poliţişti vor asigura suplimentar ordinea de Rusalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 9.600 de poliţişti vor asigura suplimentar ordinea, de sâmbătă până luni, de Rusalii, când sunt preconizate manifestări religioase, cultural-artistice în 31 de judeţe şi în Bucureşti, în 106 locuri, la care vor participa aproximativ 286.000 de persoane, informează Poliţia Română.

Tot în această perioadă, peste 420 de aparate radar sunt folosite de poliţişti pentru supravegherea traficului rutier, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere grave şi salvarea de vieţi, iar peste 260 de trenuri de călători sunt patrulate de poliţiştii de la transporturi.

Dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică a fost suplimentat, zilnic, cu peste 9.600 de poliţişti, transmite Mediafax.

Poliţiştii acţionează pe 349 de tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi, patrulează zilnic pe 264 de trenuri de călători, în 12 aerogări, în 24 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre, precum şi în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători.

Poliţiştii de la rutieră folosesc 427 de aparate radar, pentru monitorizarea traficului rutier, în vederea prevenirii accidentelor rutiere grave şi salvarea de vieţi.

De asemenea, în această perioadă, 4.056 de patrule de siguranţă publică, dintre care 1.121 pedestre şi 2.935 auto, acţionează zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Poliţia Română a angrenat 6.525 de poliţişti de la ordine publică, 1.534 poliţişti de la rutieră şi peste 1.600 de poliţişti de la investigaţii criminale, investigarea fraudelor, transporturi şi rezerve de intervenţie.

În aceste zile, sunt preconizate a se desfăşura manifestări religioase, cultural -artistice şi sportive de amploare pe raza a 31 de judeţe şi a municipiului Bucureşti, în 106 locuri, la care vor participa aproximativ 286.000 de persoane, se mai arată în comunicatul Poliţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite