Protest în Piaţa Victoriei după declanşarea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apel la protest în Piaţa Victoriei, după ce Tudorel Toader a declanşat procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr. Protestul este programat la ora 20.00.

UPDATE 20.45 Câteva zeci de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei din Capitală în semn de protest faţă de cererea ministrului Justiţiei de revocare a procurorului general al României. 

Corupţia Ucide şi Rezistenţa au făcut apel, pe Facebook, către oameni să iasă în Piaţă Victoriei cât mai repede pentru a-l susţine pe Augustin Lazăr. Protestul este programat pentru ora 20:00.

"Unul dintre puţinii oameni oneşti şi curajoşi în faţă politicianismului, Procurorul General, Augustin Lazăr, este azi înlăturat de Tudorel Toader, ministrul justiţiei, un personaj politic pus de PSD-ALDE. Mai devreme a fost declanşată procedura de revocare din funcţie.

În ce fel de ţară vrei să trăieşti? Hai ACUM în stradă!", se arată pe pagină de Facebook a evenimentului "Augustin Lazăr revocat. Acum în stradă! Ieşim pentru Justiţie!".

Raluca Prună: Tudorel Toader minte 

Raluca Alexandra Prună, fost ministru al Justiţiei, persoana care l-a propus pe Augustin Lazăr pentru funcţia de Procuror General, a confirmat în exclusivitate pentru #REZISTENTA că Augustin Lazăr primise calificativul foarte bine la toate evaluările şi că Tudorel Toader minte când spune că „În dosarul de candidatură de la momentul respectiv nu s-a identificat niciun document care să dovedească îndeplinirea criteriului privind calificativul foarte bine la ultima evaluare, ceea ce înseamnă că lipsea o piesă din dosar, în evaluare şi desemnare. Din documentele pe care le avem nu putem trage concluzia cu certitudine de ce ministrul Justiţiei a transmis propunerea fără ca dosarul să fie complet''.

Organizatorii susţin că dosarul de la Parchetul General referitor la abuzurile jandarmeriei din 10 August precum şi toate dosarele instumentate de Parchetul General sunt în pericol. „Ne aşteptăm că toate dosarele făcute cât a fost Lazăr la PG să fie contestate", notează organizatorii protestului.

Miercuri seară Tudorel Toader a declanşat procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă în care a prezentat, timp de o ora, un raport de 63 de pagini şi în 20 de puncte, rezultat în urmă evaluării activităţii lui Lazăr.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite