Apartamentele s-au ieftinit cu până la 30%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă piaţa imobiliară a scăzut mult faţă de primăvara trecută, singurele tranzacţii sunt cele cu valori medii şi mici.

Piaţa imobiliară din Suceava a început să cunoască o anumită relaxare, dar numai la nivelul tranzacţiilor care nu depăşesc 35.000 euro. Administratorii agenţiilor imobiliare susţin că, deşi timid, tranzacţiile încep să apară. Preţurile de vânzare ale garsonierelor şi apartamentelor au scăzut cu până la 30 de procente faţă de primul trimestru al anului trecut.
„Este adevărat că au scăzut preţurile şi piaţa a stagnat la această limită de 25 până la 30%, dar tranzacţiile nu se pot compara ca volum cu primăvara lui 2008”, a spus Vasile Hâncu, administrator la o agenţie imobiliară din oraş. Cea mai ieftină achiziţie o constituie garsonierele fără bucătărie sau baie, care nu depăşesc o suprafaţă de 11 metri pătraţi.

Apartamentele mari nu se cumpără


Aceste „cutii de chibrituri” se cumpără la preţuri ce pot varia, de la o agenţie imobiliară la alta, cu maximum 3.000 euro. Cea mai ieftină locuinţă pe segmentul celor cu un grad redus de confort costă 7.000 euro. La cealaltă extremă, pe segmentul de garsoniere, o locuinţă de categoria confort sporit costă  între 24.000 şi 40.000 euro.


La apartamentele cu două camere, o locuinţă nedecomandată costă 35.000 euro, iar una decomandată şi mobilată poate ajunge până la 60.000 euro. „Între apartamentele cu două şi cele cu trei camere nu sunt diferenţe de preţ foarte mari. Depinzând de cel care vinde, se evidenţiază o diferenţă de 2.000 până la 3.000 euro”, a explicat Maria Mihai, administratorul unei cunoscute firme de tranzacţii imobiliare.


Pentru apartamentele cu trei camere preţurile variază între 37.000 şi 60.000 euro. Primul preţ este pentru un apartament fără pretenţii din cartierul Obcini şi al doilea pentru unul din zona centrală a Sucevei. Conform opiniei agenţilor imobiliari, apartamentele cu patru camere sunt foarte greu de vândut. Preţurile încep aici de la 55.000 euro în cartierul Burdujeni şi pot ajunge să depăşească suma de 125.000 euro pentru o locuinţă pe două nivele şi cu aproape 100 metri pătraţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite