INFOGRAFIE Anul trecut, a crescut numărul accidentelor de avion. Trei din cele 15 avioane implicate erau ale unor de companii aflate pe „lista neagră“ a UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2018 au fost înregistrate 15 accidente mortale în care au fost implicate avioane de pasageri şi în care numărul persoanelor decedate a fost de 556, un bilanţ în creştere faţă de anul anterior, a indicat Aviation Safety Network (ASN), o asociaţie specializată în acest tip de catastrofe, transmite AFP. Totul în contextul în care şi numărul zborurilor a crescut cu un milion de curse.

rei din cele 15 avioane implicate în accidente erau exploatate de companii aeriene aflate pe 'lista neagră' a Uniunii Europene, a precizat ASN, într-un comunicat.

În 2018 au avut loc în jur de 37.800.000 de zboruri, ceea ce înseamnă un raport de un accident aviatic mortal la 2,54 milioane de zboruri.

Anul 2017 fusese cel mai sigur pentru transporturile aeriene mondiale din 1946, cu un total de zece accidente ale unor avioane de pasageri, care s-au soldat cu 44 de morţi. Potrivit cifrelor ASN, în 2017 au avut loc 36,8 milioane zboruri, ceea ce înseamnă o rată de un accident mortal de avion la 7,360 milioane de zboruri de transport de pasageri.

Potrivit ASN, statisticile arată că 2018 a fost al treilea cel mai sigur an în privinţa numărului de accidente mortale, şi al nouălea din punctul de vedere al bilanţului de victime.

'Aceasta arată progresele uriaşe realizate în materie de securitate', a subliniat directorul ASN, Harro Ranter, citat în comunicat, arată agerpres.ro

Accidentele cu pierderea controlului rămân totuşi 'o problemă majoră de securitate', acest tip de evenimente fiind responsabil de cel puţin zece din cele mai grave 25 de catastrofe din ultimii cinci ani, indică ASN.

În octombrie 2018, un Boeing 737 al companiei Lion Air s-a prăbuşit în largul coastelor indoneziene, cu 189 de persoane la bord.

În mai, un Boeing 737-200, închiriat de o companie cubaneză de la cea mexicană Global Air, s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Havana, provocând decesul a 112 persoane.

În martie, un avion al US-Bangla Airlines s-a prăbuşit lângă aeroportul din Kathmandu, în Nepal. Numărul victimelor a fost de 55.

La bilanţul negru al anului 2018 a contribuit şi accidentul unui avion al companiei Saratov Airlines, în februarie, la scurt timp de la decolarea din Moscova, când au murit 71 de oameni. În aceeaşi lună, un aparat al Aseman Airlines s-a prăbuşit în Iran, cei 66 de pasageri şi membri de echipaj pierzându-şi viaţa.

Aviation Safety Network (ASN), cu sediul la Haga, face parte din Flight Safety Foundation, o asociaţie nonprofit care se ocupă din 1947 de îmbunătăţirea securităţii transporturilor aeriene.

accidnete avion
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite