Antreprenorii mai au de aşteptat ajutorul de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care vor să-şi deschidă o afacere mai trebuie să aştepte câteva săptămâni până când Guvernul va aproba acordarea unor ajutoare substanţiale.

Deşi premierul Emil Boc a anunţat în urmă cu o săptămână că Executivul va aproba în şedinţa de ieri un act normativ în acest sens, Guvernul a amânat decizia. Proiectul de ordonanţă va fi pus în dezbatere publică şi va fi adoptat ulterior, împreună cu normele metodologice de aplicare, a declarat, aseară, Boc.

Actul normativ prevede că întreprinzătorii debutanţi cu vârsta de până la 35 de ani pot primi ajutor nerambursabil de la stat în valoare de până la 10.000 de euro. Suma obţinută de la stat trebuie să reprezinte maximum 30% din valoarea investiţiei.

Tinerii antreprenori care vor să beneficieze de ajutorul financiar trebuie să aibă cel puţin doi angajaţi şi să reinvestească anual 50% din profitul înregistrat. În plus, dacă întreprinzătorul nu are suficienţi bani, el se poate împrumuta de la bănci, în limita a 80.000 de euro, iar 80% din credit va fi garantat de stat. Bugetul disponibil pentru acest proiect este de un milion de euro.

Subvenţii pentru agricultori

Executivul  a aprobat aseară acordarea unui avans de 400 de milioane de euro pentru plăţile directe la hectar acordate agricultorilor. De aceste sume vor beneficia peste un milion de agricultori, a anunţat ministrul Valeriu Tabără.

Aceştia vor primi banii începând cu 16 octombrie. Bugetul disponibil pentru plăţi directe pe hectar este de aproximativ un miliard euro, din care 700 de milioane de euro acordate de Uniunea Europeană. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite