Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, ar putea fi eliberat condiţionat. Instanţa a admis cererea acestuia, însă decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Craiova a admis, joi, cererea de eliberare condiţionată a fostului primar al Craiovei Antonie Solomon. Decizia instanţei nu este însă definitivă. Solomon a fost condamnat în 2013 la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Cererea de eliberare condiţionată a lui Antonie Solomon, încarcerat la Penitenciarul Pelendava, a fost înregistrată, pe 5 noiembrie, la Judecătoria Craiova.

Magistraţii au luat joi în discuţie solicitarea formulată de reprezentanţii unităţii de detenţie.

Decizia instanţei nu este însă definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

„Admite propunerea de eliberare condiţionată formulată de Penitenciarul Pelendava Craiova, privind pe condamnatul Antonie Solomon. Dispune eliberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului nr. 121/2013 emis de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală. Cheltuielile judiciare în cuantum de 50 de lei rămân în sarcina statului", potrivit sentinţei publicate pe site-ul Judecătoriei Craiova.

În septembrie 2013, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie, potrivit unei decizii a instanţei supreme.

În acelaşi caz, omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare.

În acest dosar, Antonie Solomon era acuzat că a primit 50.000 de euro mită de la Cornel Penescu, acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii în Craiova.

Procesul a început la Tribunalul Argeş, iar apoi a fost strămutat la Tribunalul Galaţi, în iulie 2010, şi a ajuns la instanţa supremă în februarie 2013, după ce Solomon a devenit senator.

În noiembrie 2013, Senatul a constatat încetarea mandatului de senator a lui Antonie Solomon, începând din 20 septembrie, când a fost condamnat la închisoare.

Antonie Solomon a fost primar al Craiovei între 2004 şi 2012. În 2004, el a fost ales primar din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat.

În anul 2010, Solomon a fost arestat preventiv mai multe luni în dosarul de corupţie în care a fost apoi condamnat, în această perioadă el fiind suspendat din funcţia de primar. La eliberarea din arest, Slomon şi-a reluat funcţia de edil al Craiovei.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO Fostul primar al Craiovei a scris două cărţi de economie în spatele gratiilor. Solomon a fost condamnat la închisoare pentru corupţie

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, a publicat două cărţi de economie din spatele gratiilor. Pentru fiecare volum publicat, un deţinut scapă de o lună de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite