Antenele de telefonie mobilă dăunează grav sănătăţii, la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Spitalului Judeţean susţin că dispozitivul amplasat pe clădire îi îmbolnăveşte

şi chiar a unor stări de rău care ar fi cauzate de radiaţiile antenelor de telefonie mobilă amplasate pe clădire.
În urma plângerilor primite, conducerea Spitalului Judeţean a solicitat efectuarea unei expertize prin care să fie determinat nivelul radiaţiilor electromagnetice. În urma verificărilor s-a constatat însă că nivelul radiaţiilor produse de antenele de telefonie mobilă amplasate pe clădire s-ar încadra în limite normale. Specialiştii au recomandat totuşi ca oamenii să evite expunerea îndelungată la acest tip de radiaţii.
Directorul Spitalului Judeţean din Zalău, Ioan Mureşan, a declarat, ieri, că, deşi nu s-a stabilit deocamdată o legătură de cauzalitate directă, angajaţii, în special cei care lucrează la etajele superioare ale clădirii, prezintă ameţeli frecvente, cefalee şi alergii. Au fost înregistrate chiar şi două cazuri de cancer la personalul medical, precum şi două cazuri de avort iminent.

Contract de 1.700 de euro pe lună
Mureşan a adăugat că nu mai vrea să expună personalul spitalului la astfel de riscuri şi că are în vedere rezilierea contractului cu firma de telefonie mobilă. El a spus că a trimis o adresă către firma de telefonie mobilă, în urmă cu trei săptămâni, însă până acum n-a primit niciun răspuns. Contractul dintre cele două părţi a fost încheiat pe o perioadă de cinci ani, contra unei sume de 1.700 de euro lunar, şi urmează să expire anul viitor. La rândul său, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Costel Siserman, a declarat că problema antenelor de telefonie mobilă amplasate pe clădirea unităţii medicale a fost discutată şi în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean şi că, fireşte, e de preferat să se renunţe la contract şi la banii respectivi decât să fie puse în pericol sănătatea şi viaţa oamenilor. El a spus că, într-adevăr, se pare că există probleme legate de efectele antenelor respective şi a adăugat că va susţine conducerea Spitalului Judeţean în demersurile pe care le va face în această chestiune.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite