ANI: Viorel Mocanu, fost secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe, incompatibil cu funcţia sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mocanu a fost declarat incompatibil de către ANI FOTO Mediafax
Mocanu a fost declarat incompatibil de către ANI FOTO Mediafax

Agenţia Naţională pentru Integritate a remis un comunicat prin care afirmă că Viorel Mocanu, fost secretar de stat MAE, a fost în stare de incompatibilitate cu funcţia sa având în vedere faptul că a fost şi membru al Consiliului de Administraţie Tarom.

Iată comunicatul remis de ANI:

”Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că MOCANU VIOREL, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 aprilie – 15 iulie 2019, întrucât a exercitat simultan funcţia de secretar de stat - Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul M.A.E. şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A. 

Persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu: (...) f) funcţia de manager sau membru al consiliilor de administraţie ale regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale. […]”.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat ncălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite