ANI: Profesorul Cristian Vlădescu, directorul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, în conflict de interese penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar (SNSPMPDS), profesorul Cristian Vlădescu, a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate, fiind acuzat de conflict de interese penal. Mai exact, inspectorii de integritate susţin că Vlădescu a fost manager al unui proiect POSDRU în care instituţia pe care o conduce era beneficiar şi a obţinut astfel peste 216.000 de lei.

„În perioada exercitării funcţiei de director general, Vlădescu Cristian a semnat un contract de finanţare, având ca obiect acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) pentru implementarea Proiectului „Promovarea incluziunii sociale prin dezvoltarea resurselor umane şi instituţionale din asistenţa medicală comunitară”, dezvoltat de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar”, se arată într-un comunicat de presă al ANI. 

Astfel, SNSPMPDS, în calitate de beneficiar al proiectului, care era reprezentată legal de Cristian Vlădescu în calitate de director general a încheiat o convenţie civilă cu acelaşi Cristian Vlădescu, în calitate de prestator, pentru poziţia de manager de proiect, mai arată inspectorii de integritate. Concret, în perioada iunie 2009 - aprilie 2012, cât s-a desfăşurat proiectul, profesorul Cristian Vlădescu a obţinut venituri de peste 200.000 de lei, în calitate de manager de proiect. 

În consecinţă, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Totodată, Cristian Vlădescu a fost informat cu privire la declanşarea procedurii de evaluare. Potrivit ANI, medicul a depus deja un punct de vedere la dosar, în vederea dreptului la apărare. 

Cine este Cristian Vlădescu 

Cristian Vlădescu a fost aproape doi ani la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în perioada 2005 - 2007, fiind revocat din funcţie de premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, la propunerea fostului ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.    

În decembrie 2007, preşedintele Traian Băsescu a înfiinţat Comisia prezidenţială pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul sănătăţii publice, Cristian Vlădescu fiind desemnat la conducerea acesteia. În octombrie 2008, comisia a elaborat un document intitulat „Raport pentru un sistem de sănătate bazat pe nevoile cetăţeanului şi pacientului”.

Din februarie 2009, Vlădescu este directorul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar. Medicul a absolvit Facultatea de Medicină Generală de la UMF „Carol Davila” Bucureşti în 1988, în 1999 şi-a luat doctoratul în Sociologie la Universitatea Bucureşti, iar în 2000 doctoratul în Medicină, la UMF "Carol Davila" Bucureşti. Din 2000 este medic primar în Sănătate Publică şi Management Sanitar, Bucureşti.

Pe aceeaşi temă:

Un agent şef de la Direcţia Permise de Conducere nu poate justifica aproape 50.000 de euro

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au descoperit o diferenţă între averea dobândită şi veniturile lui Mircea Iamandi, agent şef principal în cadrul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor. Acesta este acuzat şi de fals în declaraţii.

Un parlamentar de Constanţa a învins Agenţia Naţională de Integritate. Instanţa i-a dat dreptate lui Remus Cernea

Parlamentarul independent Remus Cernea, care reprezintă Constanţa în Camera Deputaţilor, a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite