ANI: Patru primari, un viceprimar, un consilier judeţean şi trei consilieri locali, incompatibili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi funcţionari publici, declaraţi incompatibili FOTO Adevărul
Mai mulţi funcţionari publici, declaraţi incompatibili FOTO Adevărul

Patru primari, un viceprimar, un consilier judeţean şi trei consilieri locali au fost găsiţi incompatibili ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând astfel mai multe articole ale Legii nr. 161/2003, informează Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Potrivit sursei citate, Sorin-Iulian Ştefănescu, primar al comunei Bărbăteşti (judeţul Gorj) s-a aflat în incompatibilitate în perioada 17 decembrie 2010 - 10 iunie 2012, întrucât, simultan cu funcţia de edil, a deţinut şi calitatea de reprezentant al Unităţii Administrativ Teritoriale Bărbăteşti în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor SC Salubris Gilort SRL, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

Marian Belu, primar al comunei Afumaţi (judeţul Dolj) şi fost viceprimar (2008-2012) se află în incompatibilitate din 23 iunie 2009, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de viceprimar şi, ulterior, pe cea de primar, cât şi calitatea de persoană fizică autorizată /Belu Marian Persoană Fizică Autorizată, precizează ANI.

Şi Nicolae Niţescu, primar al comunei Măraşu (judeţul Brăila) se află în incompatibilitate din 13 august 2010, întrucât, simultan cu funcţia de edil, deţine şi calitatea de reprezentant al comunei în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila SA. Totodată, acesta a întreprins, în perioada 2008 - 2012, şi alte activităţi remunerate, pe lângă cea de primar, de pe urma cărora a încasat venituri de la Instituţia Prefectului Judeţului Brăila, Direcţia pentru Agricultură Brăila şi Primăria Oraşului Făurei (judeţul Brăila).

Despre Ion Manea, primar al municipiului Orşova (judeţul Mehedinţi) şi fost consilier local în cadrul Consiliului Local Orşova (21 iunie 2008 - 20 iunie 2012), ANI susţine că acesta s-a aflat în incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local, întrucât, în perioada 3 iulie 2008 - 5 august 2011, societatea în cadrul căreia acesta a deţinut funcţia de administrator şi calitatea de asociat unic a emis 103 facturi fiscale decontate de Liceul "Traian Lălescu" Orşova (instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Local Orşova), în valoare totală de 1.301.513,31 Lei (TVA inclus).

Gabor Csiszer, viceprimar al comunei Păuleni Ciuc (judeţul Harghita) se află în incompatibilitate din 27 octombrie 2010, întrucât, simultan cu funcţia de viceprimar, deţine şi calitatea de persoană fizică autorizată Csiszer Gabor Persoană Fizică Autorizată.

Costinel Daniel Ristache, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 6 septembrie 2010 - 31 iulie 2011, întrucât societatea la care acesta este administrator şi asociat unic a furnizat produse şi servicii către CJ Caraş Severin (în calitate de beneficiar). "Suma totală achitată de către CJ Caraş Severin pentru produsele şi serviciile de care a beneficiat a fost de 7.143,9 lei", precizează ANI.

Valeriu Andriţă, consilier local în cadrul Consiliului Local Piatra-Neamţ, se află în incompatibilitate din 31 iulie 2012, întrucât, simultan cu funcţia de consilier local, deţine şi funcţia de reprezentant al Consiliului Local Piatra Neamţ în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor SC Publiserv SRL şi SC Locativ Serv SRL.

Şi Gică Blaga, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Zăneşti (judeţul Neamţ) s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât societatea comercială în cadrul căreia mama sa deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator a încheiat cu Primăria comunei Zăneşti un contract de lucrări în valoare de 11.765 Lei (la care se adaugă TVA: 2.235 Lei). "Menţionăm faptul că Blaga Gică a fost împuternicit de către mama sa să administreze cu puteri depline societatea comercială în cadrul căreia aceasta deţine funcţia de administrator", se arată într-un comunicat.

ANI precizează că persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite