ANI: Deputatul PMP Marin Anton a fost în incompatibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Marin Anton a fost găsit în incompatibilitate FOTO Adevărul
Deputatul Marin Anton a fost găsit în incompatibilitate FOTO Adevărul

Deputatul Marin Anton a fost găsit în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) care a constat că, de la preluarea mandatului şi până în iulie 2013, acesta a deţinut şi calitatea de titular al unei întreprinderi individuale.

Potrivit unui comunicat emis de ANI, Marin Anton nu a respectat dispoziţiile articolului 82, alineatul 1, litera e) din Legea 161/2003, potrivit cărora "calitatea de deputat este incompatibilă cu: (…) calitatea de comerciant persoana fizică". Acesta a deţinut, simultan, atât funcţia de deputat, cât şi calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul "Anton D. Marin Întreprindere Individuală".

Inpectorii de Integritate precizează că Anton a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Marin Anton a fost membru al Partidului Naţional Liberal (PNL) până în 2007, când a plecat la PDL. În aprilie 2012, el s-a întors în PNL, al cărui membru a fost până în luna martie a acestui an. Începând din acel moment, Anton a trecut în Partidul Mişcarea Populară.

Potrivit Forbes, deputatul Marin Anton are o avere estimată la aproape zece milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite