ANI: Un comisar-şef de poliţie nu poate justifica 30.00o de euro din avere. Secretar de stat, incompatibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe site-ul Poliţiei Române, Marius Sorin Indrieş apare cu gradul de comisar-şef de poliţie Foto: Arhivă
Pe site-ul Poliţiei Române, Marius Sorin Indrieş apare cu gradul de comisar-şef de poliţie Foto: Arhivă

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a dat luni publicităţii lista cu persoanele care se află în incompatibilitate cu funcţiile ocupate şi a celor care nu pot justifica veniturile obţinute. Astfel s-a constat că Ion Radu, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, s-a aflat în stare de incompatibilitate, iar comisarul-şef de poliţie Indrieş Marius Sorin nu poate justifica suma de 30.000 euro prin veniturile obţinute.

Astfel, ANI a stabilit că Ion Radu, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece în perioada 26 mai 2015 – 06 iunie 2019, Ion Radu a deţinut simultan cu funcţia de Secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei (în prezent Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri) şi funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al unei societăţi pe acţiuni, de tip închis, la care Statul Român este acţionar unic, încălcând astfel dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. c) şi lit. f) din Legea nr. 161/2003.

Conform dispoziţiilor legii acesta nu va mai avea dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Ion Radu a fost demis din funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei, pentru problemele industriei de apărare pe data de 3 iulie 2019, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial, iar în data de 23 iulie a fost schimbat şi din calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie la Fabrica de Arme Cugir, potrivit publicaţiei locale cugirinfo, deşi potrivit CV-ului publicat la acea vremepe site-ul Miisterului Economiei el nota că a ocupat funcţia de director general la acea societate în perioada 2015-2017, iar din data de 12.04.2017, ocupa funcţia de secretar de stat.

Totodată Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că şi comisarul şef de poliţie Indrieş Marius Sorin nu poate justifica suma de 30.000 euro prin veniturile obţinute.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 124.420,16 Lei (echivalentul sumei de 30.190,12 Euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către INDRIEŞ MARIUS SORIN, pe perioada exercitării funcţiei publice”, potrvit sursei citate.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către comisarul-şef de poliţie.

De altfel pe site-ul Poliţiei Române, Marius Sorin Indrieş apare cu gradul de comisar-şef de poliţie şi a fost, la un moment dat, şef serviciu (împuternicit) al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. Iar în ultima declaraţie de avere depusă în 03,04.2020, Marius Sorin Indrieş a trecut faptul că are funcţia şef birou la IGPR - DCCO.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite