ANI cere revocarea din funcţie a deputatului PSD Constantin Adăscăliţei, pentru incompatibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 2012, Constantin Adăscăliţei a fost declarat incompatibil de către ANI FOTO telem.ro
În 2012, Constantin Adăscăliţei a fost declarat incompatibil de către ANI FOTO telem.ro

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a primit, miercuri, din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) o sesizare privind incompatibilitatea în care s-ar fi aflat deputatul Constantin Adăscăliţei (PSD), sesizare care a fost acum transmisă la comisia juridică pentru un punct de vedere.

UPDATE Secretarul Camerei Nicolae Mircovici a făcut această precizare, după şedinţa conducerii Camerei, arătând că este vorba de starea de incompatibilitatea în care s-ar fi aflat deputatul în perioada în care era consilier judeţean.

„Am primit o scrisoare din partea ANI referitoare la o sesizare cu privire la deputatul Adăscăliţei Constantin privind starea de incompatibilitate. Era vorba despre starea de incompatibilitate pe care actualul deputat o avea în perioada în care era consilier judeţean. S-a trimis la comisia juridică pentru a lămuri acest lucru", a spus Mircovici.

Solicitarea a fost transmisă conducerii Camerei Deputaţilor, împreună cu raportul de evaluare a stării de incompatibilitate în cazul deputatului Constantin Adăscăliţei, rămas definitiv şi irevocabil prin decizia Înaltei Curţi, în vederea aplicării sancţiunii disciplinare de revocare din funcţie, respectiv pentru constatarea interdicţiei exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani, potrivit unui comunicat emis de ANI.

Pe 23 martie, Curtea Supremă a respins recursul lui Constantin Adăscăliţei împotriva sentinţei din 2012 a Curţii de Apel Iaşi, privind menţinerea ca legal şi temeinic a raportului de evaluare emis de ANI cu privire la starea de incompatibilitate a lui Adăscăliţei.

Pe 15 iunie 2012, inspectorii de Integritate au constat că Adăscăliţei, consilier judeţean la Consiliul Judeţean Iaşi la data finalizării raportului de evaluare, a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât firma la care acesta era asociat, SC Olimpic 2000 SRL, a încheiat, în martie 2009, un contract în cuantum de 3.354 de lei cu SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA, societate comercială al cărei unic acţionar era CJ Iaşi, încălcând, astfel, prevederile articolului 90 din Legea 161/2003.

Constantin Adăscăliţei (PSD) este la primul mandat de deputat, el fiind ales în 2012, într-un colegiu din Iaşi. Anterior, Adăscăliţei a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi (2008-2012), viceprimar al municipiului Iaşi (2004-2008) şi consilier municipal (2000-2004). Deputatul a deţinut, în perioada 2002-2012, funcţia de vicepreşedinte al PSD - filiala Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite