ANI cere anchetarea fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorina Plăcintă, senator PDL, şi fost ministru al Tineretului şi Sportului
Sorina Plăcintă, senator PDL, şi fost ministru al Tineretului şi Sportului

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat, joi, Parchetul de pe lngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) să facă cercetări în cazul senatorului PDL Sorina Plăcintă, fost ministru al Tineretului şi Sportului.

UPDATE - Sorina Plăcintă: declaraţia mea este corectă

Senatorul democrat-liberal Sorina Plăcintă respinge acuzaţiile formulate la adresa sa de ANI şi consideră că declaraţia sa de avere a fost întocmită ''corect'', în opinia ei fiind vorba de o neînţelegere.

''Vom prezenta documentele şi sunt sigură că lucrurile se vor rezolva. Nu mai sunt administrator de la data când au fost făcute procesele verbale ale consiliilor de administraţie însă, de la data la care acestea se fac mai durează o perioadă până când se înregistrează la Registrul Comerţului'', a explicat fostul ministru al Tineretului şi Sportului, citat de Agerpres.

ANI precizează că senatorul democrat-liberal nu a menţionat în declaraţiile de interese că este acţionar şi administrator la mai multe societăţi.

Agenţia Naţională de Integritate a descoperit că fostul oficial de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, a completat şi depus, în perioada 15 decembrie 2008 - 27 iulie 2009, declaraţii de avere şi de interese care cuprind date incomplete şi inexacte, informează un comunicat al instituţiei.

Astfel, senatoarea PDL nu a menţionat în declaraţia de interese, completată la data de 15 decembrie 2008, faptul că deţine calitatea de acţionar la S.C. SORSTE S.A., S.C. MILCOFIL S.A, şi S.C. DEPSORSTE S.R.L. De asemenea, în declaraţia de interese, completată la aceeaşi dată, nu au fost menţionate funcţiile de administrator la următoarele societăţi comerciale:  S.C. MILCOFIL S.A., unde a deţinut această calitate până la data de 17 februarie anul trecut; S.C. SORSTE S.A., unde a deţinut această calitate în perioada cuprinsă între 19 februarie 2007-17 februarie 2009; S.C. ARTIFEX  S.R.L., funcţie pe care o deţine până la data 7 aprilie 2009.

De asemenea, calitatea de administrator al S.C. MILCOFIL S.A. apare doar în declaraţia de avere completată la data de 15 decembrie 2008, nu şi în declaraţia de interese.

ANI precizează că Plăcintă nu a completat corect nici declaraţia de interese  depusă la data de 04.06.2009, ca urmare a numirii în funcţia de Ministru al Tineretului şi Sportului, deoarece nu a menţionat şi funcţii de administrator şi actionar deţinute în cadrul S.C. MILCOFIL S.A.; administrator în cadrul S.C. SORSTE S.A.;  administrator în cadrul S.C. ARTIFEX  S.R.L.

"Având în vedere că aspectele menţionate anterior constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către doamna Sorina Luminiţa Plăcintă a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată în com,unicatul instituţiei.

Verificarea completării şi depunerii declaraţiilor de avere a început pe 23 iulie 2009.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite