ANI cere anchetarea deputatului Brânduşa Novac pentru contracte de peste 1 milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL, Brânduşa Novac, ar fi semnat 11 contracte în valoare de 1.194.032 de lei, cu încălcarea legislaţiei privind conflictul de interese, a anunţat, luni, Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

ANI a sesizat, în acest sens, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ). Brânduşa Novac este şi deputat şi manager al Circului Globus din Bucureşti. ANI s-a sesizat din oficiu în 16 noiembrie 2010.

"Brânduşa Cornelia NOVAC, în calitate de persoană fizică, precum și în calitate de asociat în cadrul S.C. SIDUS ARTIS S.R.L, a încheiat un număr de 11 contracte de colaborare, precum și contracte pentru realizarea unor spectacole de către Circul Globus București (în prezent, "Circ & Variete Globus" București), unde ocupa funcţia de Director/ manager", spune ANI.

Potrivit ANI, au fost semnate "două contracte de realizare scenariilor şi regiei pentru două spectacole, între "Circ & Variete Globus" București și doamna Brândușa Cornelia Novac - în calitate de persoană fizică -, precum și a unui contract de colaborare încheiat între "Circ & Variete Globus" București și S.C. SIDUS ARTIS S.R.L., societate în cadrul căreia doamna Brândușa Cornelia Novac a deținut, până la data de 23.06.2010, calitatea de asociat. Valoarea totală a celor trei contracte semnate în perioada 08.01.2007 - 12.05.2009 este de 443.440 lei".

Deputatul "a semnat, în perioada 05.12.2006 - 10.04.2008, în calitate de Director/ manager al "Circ & Variete Globus" București, contracte de realizare a regiei și a scenariilor pentru spectacole cu S.C. SIDUS ARTIS S.R.L., societate în cadrul căreia avea calitatea de asociat, cu o cotă de participare de 50%. Valoarea totală a celor 11 contracte semnate cu încălcarea legislației privind conflictul de interese în materie administrativă, precum şi a celei prevăzute de Codul Penal al României, este de 1.194.032 lei", adaugă ANI.

Comunicatul integral al ANI

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite