Angajaţii Loteriei Române protestează la Ministerul Finanţelor şi solicită salarii mai mari: „Cerem destituirea Consiliului de Administraţie”

Angajaţii
Loteriei Române protestează la Ministerul Finanţelor şi solicită salarii mai
mari: „Cerem destituirea Consiliului de Administraţie”

Sindicaliştii din Loteria Română pichetează marţi sediul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), cerând salarii mai mari şi destituirea Consiliului de Administraţie al companiei. Protestul va dura două ore, fiind anunţată participarea a circa 100 de persoane.

Membrii Sindicatului Naţional Loteria Română (SNLR) a trasmis astfel că vor picheta, marţi, între orele 11.00 şi 13.00, Ministerul Finanţelor Publice, instituţia în subordinea căreia se află Compania Naţională Loteria Română (CNLR).

Ion Carapit, preşedintele SNLR, a declarat, pentru News.ro, că la protest urmează să participe aproximativ 100 de persoane.

„Avem aprobare de la primărie pentru 100 de persoane, cam atâţia vom fi, pentru că vrem să respectăm legea”, a spus Carapit.

El a precizat că nu este exclus ca, în urma protestului, sindicaliştii să fie chemaţi la negocieri şi, eventual, să încheie un protocol cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

În caz contrar, protestul urmează să fie reluat miercuri şi joi, precum şi între 3 şi 6 aprilie, în acelaşi interval orar.

„Colegii sunt cam nervoşi, s-au cam săturat. Am transmis la Ministerul Finanţelor că vom merge şi săptămâna viitoare, nu ne vom lăsa”, a mai spus Ion Carapit.

Reprezentanţii Sindicatului Naţional Loteria Română susţin că există premisele unei negocieri reale.

"Având în vedere că prin legea bugetului de stat au fost eliminate constrângerile pentru companiile care înregistrează profit şi nu au arierate, practic există premisele unei negocieri reale, în vederea unei decomprimări a grilelor de salarizare la nivel de companie", spun ei.

Sindicaliştii adaugă că 84 la sută dintre salariaţii Loteriei (2.088 de angajaţi, între care se află toate categoriile: de la lucrător necalificat până la angajaţi calificaţi, cu studii superioare) sunt plătiţi la nivelul salariului minim pe economie.

„Mărirea fondului de salarii este posibilă, necesară şi morală, ţinănd cont de faptul că CNLR înregistrează în fiecare an profit, iar de opt ani de zile nu s-a făcut nicio mărire în afara creşterii salariului minim pe economie, care a condus la suprapunerea salariilor”, arată sindicaliştii.

Ei solicită Ministerului Finanţelor Publice destituirea Consiliului de Administraţie al companiei, care ar bloca „orice fel de dialog” cu sindicatul.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” a anunţat că este solidară cu membrii săi din Compania Naţională Loteria Română.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: