Angajaţii APIA protestează în faţa centrelor judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.000 din cei aproximativ 4.800 de angajaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din ţară s-au adunat joi în faţa sediilor judeţele şi locale, cerând corecţii la Legea salarizării, care le-ar diminua veniturile începând cu 2018.

Angajaţii APIA protestează faţă de măsurile fiscale adoptate de Guvern. Ei spun că de la 1 ianuarie ar urma să le fie reduse substanţial salariile.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu, a declarat pentru News.ro că salariile angajaţilor din teritoriu vor scădea cu sume cupinse între 700 şi 2.800 de lei, începând cu 1 ianuarie.

„Impactul Legii salarizării asupra veniturilor este foarte mare, dar nu şi pentru angajaţii de la nivel central, care nu vor fi afectaţi. Ceea ce cerem noi este o salarizare unitară, să fim pe aceeaşi grilă de salarizare toţi angajaţii APIA, fără discriminări“, a declarat Mateescu.

El a adăugat că protestele vor dura până la soluţionarea problemelor ridicate, despre care Guvernul a fost înştiinţat de câteva luni.

În judeţul Arad, toţi angajaţii, aproximativ 105, protestează, majoritatea în faţa centrului judeţean din municipiul Arad, unde s-au adunat în jur de 80 de persoane.

"Este un protest spontan, care din păcate afectează activitatea cu publicul. Nu cerem salarii mai mari, ci doar să nu se reducă cele pe care le avem şi să nu fim discriminaţi faţă de colegii din Bucureşti. Cerem ca salariile să fie unitare”, a declarat pentru News.ro liderul sindical judeţean al APIA, Ovidiu Pascu.

Protestatarii arădeni fluieră şi scandează, având şi pancarte pe care scrie „Protest” sau mesaje precum „Mamă APIA, şi noi suntem copiii tăi!”, „Vorba-i vorbă, nu-i tocmeală!” sau „Discriminaţi! Vrem salarii unitare!”.

La Galaţi, peste 30 de angajaţi ai APIA şi-au întrerupt lucrul şi au ieşit, joi, în faţa sediului instituţiei, nemulţumiţi de prevederile legii salarizării. Funcţionarii au ieşit din birouri în jurul orei 9.00 şi s-au strâns în faţa sediului APIA Galaţi, nemulţumiţi de prevederile legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Şi în Ialomiţa aproximativ 100 de persoane au pichetat sediul din Slobozia al instituţiei, iar la Focşani au întrerupt lucrul aproximativ 50 de angajaţi ai direcţiei judeţene APIA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite