Angajaţii din administraţia publică au pichetat Ministerul Muncii. Aceştia sunt nemulţumiţi de salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
100 de sindicalişti au cerut majorarea salariilor de la 1 iulie FOTO Adevărul
100 de sindicalişti au cerut majorarea salariilor de la 1 iulie FOTO Adevărul

Nemulţumiţi de salarii, peste 100 de sindicalişti din administraţia publică au pichetat Ministerul Muncii. Aceştia avertizează că dacă nu vor fi luate măsuri de la 1 iulie, 60% dintre angajaţi vor avea salariul minim pe economie.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) spune că s-ar putea ajunge până la grevă generală, relatează Mediafax. Concret, sindicaliştii sunt nemulţumiţi că după 1 iulie, când salariul minim pe economie va fi majorat la 1.050 de lei, aproximativ 60% dintre angajaţii din administraţia publică locală vor fi plătiţi cu salariul minim, indiferent de nivelul studiilor, vechime sau importanţa activităţii pe care o desfăşoară.

„Hoţii”, „Grevă” şi „Vrem salarii mai mari” sunt doar câteva dintre scandările protestatarilor. Aceştia au obţinut, însă, promisiunea că joi vor putea discuta la Guvern, cu ministrul Muncii, Rovana Plumb, despre nemulţumirile pe care le au.

SNFP solicită deblocarea acordării sporurilor specifice pentru asigurarea unei ierarhii salariale în cadrul instituţiilor şi intervenţia Guvernului în modificarea Legii 71/2015 pentru corectarea salarizării pe aceleaşi funcţii publice la nivel de angajator şi pentru toată administraţia publică din România.

În cazul în care discuţiile de la Guvern nu vor duce la rezolvarea problemelor, sindicaliştii din administraţia publică vor organiza mitinguri de protest în prima parte a lunii mai, urmând ca în partea a doua a lunii mai să fie organizată grevă de avertisment şi grevă generală.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite