Angajat al Penitenciarului Rahova, reţinut după ce ar fi luat mită pentru a introduce droguri şi telefoane mobile în închisoare

Angajat al Penitenciarului Rahova, reţinut după ce ar fi luat mită pentru a introduce droguri şi telefoane mobile în închisoare

Imagine: Adevărul

Un angajat de la Spitalul Penitenciar Rahova va ajunge, marţi, în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventive, după ce a primit 12.000 de euro mită în scopul de a introduce droguri şi telefoane mobile în închisoare.

„La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearcă Adrian Antonio ar fi primit de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din Bucureşti, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile şi un plic conţinând o substanţă albă, împrejurare în care procurorii au constatat infracţiunea flagrantă”, se arată într-un comunicat al DNA.
 
Anchetatorii arată că anterior, în perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, inculpatul Antonio Bulearcă ar fi acceptat promisiunea a două persoane (martori în cauză) de a-i remite sumele de 10.000 euro şi 1.200 lei în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri şi trei telefoane mobile în Penitenciarul Rahova şi ulterior remiterea acestora către o persoană aflată în stare de deţinere.
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea lui Antonio Bulearcă pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2021.
 
„La data de 19 ianuarie 2021, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, mai arată procurorii DNA.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările