Angajări la SRI. Nu-ţi trebuie studii superioare, dar e bine să ştii limbi străine. Ce alte condiţii cere Serviciul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Român de Informaţii (SRI) angajează personal cu studii medii sau superioare, care cunosc cel puţin o limbă străină cu circulaţie redusă în România.

În perioada următoare, SRI angajează personal cu studii medii sau superioare, cunoscători ai următoarelor limbi străine: albaneză, arabă, armeană, azeră, chineză, coreeană, dari, ebraică, georgiană, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană, urdu.

În operaţiunile de securitate naţională, cunoaşterea unor limbi străine cu circulaţie redusă în România poate fi un factor decisiv. O persoană cu o astfel de aptitudine îi poate ajuta pe ofiţerii de informaţii să înţeleagă subtilităţi culturale, să descifreze înscrisuri, să surprindă semnificaţii care pot scăpa unui cunoscător mediu.

Pentru a ocupa un astfel de post, candidaţii trebuie să îndeplinească în mod cumulativ condiţiile de încadrare în SRI şi să promoveze etapele succesive de verificare şi selecţie.

Ca să te poţi angaja la SRI trebuie, conform legii şi normelor interne specifice Serviciului, să îndeplineşti cumulativ o serii de criterii generale de încadrare:

  • să ai cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
  • să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal;
  • să nu faci parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în SRI;
  • să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în SRI;
  • să fii absolvent de studii universitare, cu licenţă, al unei instituţii de învăţământ superior acreditate; pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare iar pentru altele se cer doar studii liceale;
  • să nu fi consumat, anterior încadrării, substanţe sau amestecuri de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive, aflate sub control naţional ori prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat activităţi de trafic cu astfel de produse;
  • să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activităţi în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituţiei.

De asemenea, candidaţii trebuie să facă dovada, pe parcursul procesului de selecţie, că îndeplinesc suplimentar anumite criterii specifice: pregătire profesională într-un domeniu de interes actual pentru Serviciu (experienţa efectivă de lucru în domeniul respectiv reprezintă un avantaj), inteligenţă peste medie, nivel superior de cultură generală şi competenţe lingvistice, interes pentru dezvoltare continuă şi capacitate ridicată de învăţare, o stare de sănătate, atât fizică cât şi psihică, bună (apt medical şi psihologic, conform baremelor stabilite de SRI).

Anumite posturi necesită abilităţi ridicate de relaţionare şi comunicare, de analiză şi sinteză, adaptare, creativitate, spontaneitate, responsabilitate, rezistenţă crescută la condiţii de stres.

Dacă vii în echipa noastră ai acces la numeroase drepturi oferite de statutul de militar, dar şi la beneficii adaptate nevoilor tale. Printre cele mai apreciate de colegii noştri sunt:

  • program flexibil de lucru, în funcţie de specificul activităţii;
  • acces la servicii medicale gratuite asistate de personal medical propriu, în facilităţi ale SRI;
  • decontarea chiriei în limita unui plafon maxim;
  • vouchere de vacanţă pe care le poţi utiliza oriunde în ţară;
  • acces gratuit la săli de sport proprii, precum şi tarife negociate la abonamente sportive şi servicii de recreere în mediul privat;
  • posibilitatea de a te bucura de mâncare preparată zilnic, la preţuri accesibile;
  • contracte avantajoase negociate cu instituţii bancare din România;
  • participarea la conferinţe, cursuri şi ateliere de dezvoltare personală;
  • participarea, alături de colegi, la proiecte de responsabilitate socială pentru cauze în care credem.

Calitatea de angajat SRI presupune însă şi o serie de obligaţii şi restrângerea / interzicerea unor drepturi, majoritatea determinate de statutul de cadru militar (vezi Legea nr. 80/1995), dar şi specifice Serviciului nostru (discreţie cu privire la activităţile profesionale, păstrarea secretului de stat şi de serviciu).

Persoanele interesate pot aplica prin transmiterea unui cv la adresa de e-mail hr@sri.ro, precizând în subiectul mesajului sintagma "LINGVIST - NUME PRENUME". De asemenea, candidaţii trebuie să specifice localitatea unde doresc să fie contactaţi de un specialist de resurse umane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite