Andy Garcia, în rolul preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andy Garcia, în rolul preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili
Andy Garcia, în rolul preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili

Actorul Andy Garcia a ajuns la Tbilisi, unde va filma o producţie care are ca temă războiul ruso-georgian din august 2008. Potrivit site-ului Novinite, americanul va interpreta rolul preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili, a informat canalul de televiziune georgian.

Filmul va fis regizat de finlandezul Renny Harlin, care a realizat Die Hard 2 şi Cliffhanger. Timp de două zile echipa va filma în reşedinţa prezidenţială gerogiană, a anunţat postul de televiziune Rustavi-2.

Potrivit Variety, Renny Harlin a asigurat în august că a aşteptat mult înainte să găsească un proiect care să reflecte realitatea şi că vrea să facă din filmul său o puternică declaraţie pacifistă.
 
Producţia va fi turnată în regiuni apropiate de zona conflictului şi va avea în prim-plan un jurnalist şi un cameraman americani trimişi să acopere războiul.

  • Georgia a lansat o ofensivă în noaptea de 7-8 august 2008 pentru a reprelua controlul Osetiei de Sud, teritoriu separatist pro-rus. Rusia a ripostat, angajând o operaţiune militară de anvergură în Georgia.


Presa georgiană are îndoieli în privinţa imparţialităţii filmului, subliniind că unul dintre producători, Papuna Davitaia, este un deputat georgian apropiat de Saakaşvili.

Conform presei ruse, regizorul sârb Emir Emir Kusturica intenţionează şi el să realizeze un film în memoria acestui război, optând pentru punctul de vedere al Osetiei de Sud. Kusturica a fost recent în Osetia de Sud şi s-a întâlnit cu mai mulţi înalţi responsabili.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite