Andrisantul cunoscut

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să intre în Noul An mai spălat, mai curat şi c-un plagiat uitat, premierul Victor Ponta şi-a obligat subordonaţii din guvernul de strânsură pe care-l conduce să îi facă un hatâr. Organismul cu răspundere şi onoare limitată, al cărui unic rost şi singură competenţă e să îl mai menţină pe el în funcţie şi partidul domniei-sale la putere numit Guvernul României a fost silit să adopte în ultima şedinţă din acest an o Ordonanţă de urgenţă.

 Cu “andrisant” şi beneficiar cunoscut. Propria persoană a Şefului.

După ce doi ani şi jumătate a sfidat un popor întreg şi a minţit o lume pretinzând că nu a plagiat, după ce, spre a-i valida minciuna şi a o transforma în adevăr, i-a pus să jure strâmb pe trei miniştri succesivi ai Învăţământului, adică pe interimarul Liviu Pop, pe Ecaterina Andronescu-Lacrimosa şi pe certatul cu gramatica Remus Pricopie, după ce aceştia au insultat evidenţa şi au nesocotit opiniile specialiştilor cântând fals şi la ordin aria compusă la Palatul Victoria, după ce fostul sindicalist Pop a dizolvat o comisie de înaltă competenţă academică doar spre a-i face pe plac şefului care acum l-a răsplătit din nou cu un post de ministru de televizor, megaplagiatorul Ponta îşi face cadou de Anul Nou un act normativ cu valoare de indulgenţă.

Ordonanţa stipulează că cine vrea, când vrea şi cum vrea poate – că aşa porunceşte el, megaplagiatorul Ponta, şi fiindcă vrerea îi e ordin pentru capetele plecate ce îşi zic miniştri -  să renunţe, fără consecinţe, la titlul de doctor. În acelaşi chip şi tot la fel de simplu precum cineva care a furat un ou ori un pix BIC de unică folosinţă de la hypermarket poate să restituie obiectul şterpelit ca să-şi astâmpere conştiinţa şi să îşi ia apoi frumuşel tălpăşiţa.

Numai că dacă hoţul de pixuri de un leu mai poate fi bănuit că are oarece urmă de conştiinţă care îl mai şi mustră din când în când, numitul Ponta Victor Viorel, încă premier, dar pe viaţa om de doi bani, nu mai are demult nici cea mai mică urmă de onoare. În depozitul său personal de necuantificabilă imoralitate, depozit ce se confundă cu biroul lui de premier, nu se mai află decât tupeu, aroganţă, laşitate şi nesimţire cât cuprinde. Nesimţire de care s-a contaminat la ordin şi noul ministru al Şcoalelor, un anume domn Câmpeanu, despre care aflu că ar fi şi rectorul rectorilor. Insul respectiv, spre a-i face pe plac stăpânului, a declarat că, odată adoptată ordonanţa, ar fi dispărut şi problema plagiatului premierului.

Plagiatul lui Ponta nu a dispărut şi nici problema generată de furtul intelectual al premierului. Pe apa sâmbetei s-au dus doar onoarea şi credibilitatea demnitarului Câmpeanu care a dovedit că a meritat cu asupra de măsură cuvintele de ocară cu care l-a gratulat fostul preşedinte Traian Băsescu când i-a primit în silă jurământul.

Plagiatul, şi lucrul acesta ar trebui să îl ştie şi ministrul Câmpeanu, e o infracţiune cu iz penal. O infracţiune ce se cere şi care e pedepsită chiar şi atunci când e recunoscută. Cu jumătate de gură, cvasi-tacit, aşa cum face Victor Ponta. Comiţând infracţiunea copiatului cu binecuvântarea altui mare infractor pe nume Năstase Adrian, cetăţeanul Ponta Victor Viorel a devenit din procuror cu tinichea lector universitar, ministru, preşedinte de partid şi apoi premier. Nelegiuitul om al legii cu numele de Ponta Victor Viorel a încălcat legea preţ de mai bine de zece ani cât a speculat şi exploatat un doctorat nemeritat, trucat, furat, cumpărat, traficat.

Cum batjocura aceasta nu i-a ajuns, respectivul şi-a croit ieri, în buza Revelionului şi după îndestularea de Crăciun, o lege de uz propriu şi cu valoarea de întrebuinţare a unui sul de hârtie igienică.Lege al cărei rost ar fi acela să îi scuze şi să îi facă uitată infracţiunea.

E de sperat că, odată ajunsă în Parlament, ruşinoasa Ordonanţă va fi respinsă, iar cetăţeanul Ponta Victor Viorel va simţi, în fine, că nu e mai presus de lege. Ba chiar că legea îi poate veni şi lui de hac.       

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite