Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă, va sta patru ani şi şase luni după gratii. Acesta s-a predat la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă vrea o rejudecare a cazului FOTO Adevărul
Fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă vrea o rejudecare a cazului FOTO Adevărul

Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă, a fost condamnat definitiv luni seara la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor şi ultraj. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii Supreme şi este definitivă. Acesta s-a predat la Timişoara.

UPDATE Tânărul se afla la Timişoara, unde lucrează tatăl său, când a aflat sentinţa Curţii Supreme. Marţi dimineaţa, la ora 9.00, Andrei Plăcintă s-a prezentat la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru a se pune la dispoziţia autorităţilor.

Prin această sentinţă, judecătorii au respins recursul lui Plăcinta la decizia Curţii de Apel Bucureşti care îl condamna în luna martie la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. Fiul fostei senatoare va ajunge după gratii după ce Instanţa Supremă va trimite minuta deciziei către biroul de executare al Tribunalului Bucureşti care, la rândul său, o va trimite către biroul de executare al Poliţiei Capitalei. 

Fiul fostului senator Sorina Plăcintă, Andrei, a declarat luni, în ultimul cuvânt al recursului faţă de condamnarea sa pentru tentativă de omor şi ultraj, că nu realiza ce face, la momentul faptelor pentru care este judecat, şi că a reacţionat atunci "ca un animal", crezând că el este cel atacat.

„Eu îi percepeam pe atacatori ca fiind cei ce voiau să îmi atace iubita. Îmi pare nespus de rău că în urma evenimentelor, o persoană pe care nu o cunoşteam a fost vătămată”, a explicat Andrei Plăcintă.

De asemenea, acesta a spus că îşi menţine în continuare declaraţia prin care arată că nu ţine minte evenimentul petrecut în acea seară şi că nu l-a conştientizat.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe 7 martie la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pe Andrei Plăcintă pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Decizia a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Iniţial, Andrei Plăcintă a fost condamnat pe 14 martie 2012 de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare, decizie schimbată de Curtea de Apel Bucureşti pe 6 iulie 2012 în şase ani de închisoare cu executare.

Ulterior, pe 9 noiembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să se reîntoarcă la Curtea de Apel Bucureşti pentru rejudecarea apelului, pe motiv că Andrei Plăcintă nu ar fi beneficiat de dreptul la apărare, întrucât avocatul său nu a avut la dispoziţie decât 24 de ore pentru a pregăti apărarea.

În luna iunie 2011, Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu incidentul din 6 decembrie, când şi-a agresat prietena.

Procurorii au stabilit că, în seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală, pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, îndoind capota şi spărgând luneta.

În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbaţi, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste condiţii, în timp ce încerca să se ţină cu mâinile de capota maşinii, unul dintre bărbaţi a căzut în faţa autoturismului, iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice care au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Recursul lui Andrei Plăcintă, condamnat la închisoare cu executare, a fost amânat pentru începutul lunii octombrie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat judecarea recursului formulat de fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă, Andrei, la decizia prin care a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Andrei Plăcintă, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă

Andrei Plăcintă a fost condamnat joi de magistaţii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri. Decizia nu este definitivă.

Andrei Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. Cu recurs

Andrei Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti (CAB),  la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul de tâlhărie, tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri, potrivit Mediafax. Decizia instanţei nu este definitivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite