Andrei Partoş despre Mădălina Manole: „Era o femeie care radia de fericire“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Partoş, realizatorul emisiunii „Psihologul muzical“ de la Radio România, a avut-o invitată pe Mădălina Manole la 20 martie. În noaptea de 19 spre 20 martie, de la ora 0.00 la 4.00, Mădălina a răspuns la întrebările ascultătorilor, a comentat, a râs, nu a dat niciun semn de tulburare psihică.

Citeşte şi: Părinţii Mădălinei Manole dau declaraţii în faţa procurorilor

Despre ultima sa întâlnire cu Mădălina, cea din noaptea de 20 martie, la radio, Andrei Partoş îşi aminteşte: „Era o femeie care radia. Acesta este cuvântul: radia de fericire. Era binedispusă, veselă, dar aşa plusa ea mereu. Am vorbit despre copilul ei, despre albumul nou pe care urma să-l lanseze. Acum este clar că disimula - unii bolnavi disimulează perfect - deşi avea «germenii» unei depresii vechi. Să nu uităm că relaţia de 15 ani cu Şerban Georgescu a fost una cu plusuri şi minusuri, divorţul, partajul....

Părinţii Mădălinei Manole spun că Petru Mircea se purta ca un dictator

Mădălina a luat Furadan de la Berta

Este clar că între momentul martie şi iunie ceva s-a întâmplat, s-a suprapus pe fondul deja existent", declară Andrei Partoş. Cunoscutul om de radio nu împărtăşeşte ideea că artista ar fi suferit din cauză că nu era promovată.

„Radio România era partener media, Mediapro era producător, Mădălina urma să înceapă turneul de promovare al noului album, cu multe concerte... Deci promovată era... Cred că mai degrabă stresul anunţatei lansări a marcat-o. Fata asta a muncit enorm şi ca toate vedetele a vrut să rămână în top, copiliţa aia de la 19 ani pe care o ştiam cu toţii. Avea cerinţe mari de la propria persoană, era îngrozită de ce urma!".

Andrei Partoş, psiholog de formaţie, încearcă să explice mecanismul căderii psihice: „Când imaginea de sine începe să se deterioreze, iar exigenţele de la propria persoană sunt exagerate, urmează prăbuşirea. Este valabil pentru noi toţi, nu doar pentru o vedetă. Dacă citiţi cu atenţie textul sms-ului care a fost făcut public în ziua sinuciderii, acel mesaj nu este adresat partenerului de viaţă, ci nouă, tuturor. Asta înseamnă că pe ea o preocupa imaginea de sine, ce spune lumea".

Whitney Huston şi Tina Turner, nefericite

„Dacă au mai existat tentative de suicid, de ce nu a fost dusă la psiholog?", se întreabă Andrei Partoş. Psihologul dă exemple de vedete care au avut probleme mari, dar nu s-au sinucis:

„Whitney Houston a cântat prost, în ianuarie, şi publicul a aplaudat-o când a văzut că are dificultăţi... Whitney a avut probleme cu drogurile şi a fost bătută de soţul ei... Şi Tina Turner a luat multă bătaie de la domnul Ike Turner. Femeile acestea au avut o viaţă cumplită, nu au fost fericite, dar nu s-au sinucis... Ţine de tipologie, de structura internă a individului, de sprijinul afectiv pe care îl are de la cei din jur".

Poveste de dragoste cu un miliardar

Adrian Tărău, un om de afaceri controversat  Foto: Rompres



Invitată în emisiunea lui Cristi Brancu, difuzată marţi seară la Antena 2, Adriana Bahmuţeanu a povestit despre relaţia pe care Mădălina Manole a avut-o cu un om de afaceri român, stabilit în SUA. Deşi a oferit detalii despre povestea celor doi, Adriana n-a dat numele personajului, dar nici n-a infirmat când Brancu a menţionat Adrian Tărău.

Omul de afaceri Adrian Tărău a confirmat pentru „Adevărul de Seară", ediţia de Oradea, că despre el vorbea Adriana Bahmuţeanu şi că a avut o relaţie cu Mădălina Manole. „Este o moarte pe care o regret, ca toţi românii. Este o relaţie veche, care aparţine trecutului, din urmă cu şase ani. Las familia şi soţul să-şi plângă necazul", a declarat acesta despre tragicul eveniment.

Soţia lui Prigoană a povestit cum Mădălina l-a cunoscut pe Tărău în SUA. „El este prieten cu noi, s-au întâlnit acolo şi s-au plăcut. Atunci era necăsătorit, avea o situaţie materială extraordinară, era mult mai frumos decât Şerban şi Mircea", a adăugat Bahmuţeanu. Potrivit acesteia, Tărău ar fi cerut-o în căsătorie pe Mădălina, dar artista era preocupată de cariera sa.

Mădălina Manole s-a iubit cu un orădean acuzat de afaceri dubioase cu petrol

Probleme cu legea

Adrian Tărău este un personaj controversat. A fost arestat, în 2001, pentru contrabandă cu produse petroliere şi spălare de bani. Două zile mai târziu, a fost eliberat şi a plecat în SUA, unde a locuit până în 2007.

Tribunalul Bihor a dat în octombrie 2008 o sentinţă prin care Tărău urma să primească din partea statului român despăgubiri în valoare de 50.000 de lei, pentru prejudiciile create în urma arestării lui, în 2001.

A mai avut trei tentative de suicid

Ancheta procurorilor în cazul morţii Mădălinei Manole scoate la iveală faptul că artista a mai avut cel puţin trei tentative de sinucidere, înainte de a ingera substanţa toxică mortală. Astfel, în urma audierii lui Petru Mircea, soţul artistei, şi a unor foste prietene ale acesteia, procurorii au aflat că Mădălina Manole ar fi încercat în luna mai să se sinucidă ingerând diluant.

La 17 iunie, „fata cu părul de foc" ar mai fi avut o tentativă de a-şi lua viaţa înghiţind zeci de pastile de paracetamol şi de ibuprofen, însă medicii au salvat-o. La doar câteva zile după acest episod, Mădălina i-ar fi arătat soţului său nişte puncţii venoase, spunându-i că a încercat să-şi bage aer în vene cu o seringă în intenţia de a „încheia" socotelile cu viaţa.

Anchetatorii sunt de părere că, după încercările eşuate de a se sinucide, Mădălina Manole s-a interesat care ar fi cea mai sigură cale să-şi ia viaţa şi astfel a ales o substanţă foarte toxică.

Putea fi internată cu forţa

După trei tentative de sinucidere, Mădălina Manole ar fi trebuit internată la psihiatrie, chiar împotriva voinţei ei, sunt de părere medicii specialişti citaţi de Realitatea.net. Astfel, Legea privind sănătatea mintală permite internarea forţată într-un spital de psihiatrie a unui pacient.  Liliana Năstase

Andrei Partoş, un DJ psiholog

Andrei Partoş este de formaţie psiholog. A profesat din 1975 până în 1985, la Spitalul Judeţean din Constanţa, respectiv Spitalul Poroschia, Alexandria.  A renunţat la psihologie pentru că cei de la Direcţia Sanitară l-au pus să aleagă: „ori la bal, ori la spital", Andrei Partoş fiind şi DJ la acea vreme, în perioada verii, la Costineşti.

A ales muzica „deşi îmi iubeam foarte mult meseria", spune astăzi. „Pentru psihologie, ca şi pentru medicină - să-mi fie iertat - trebuie să ai har. Azi se perindă o mulţime de psihologi pe micul ecran. Pe colegii mei de generaţie îi văd rar la TV şi apar strict în domeniul în care s-au specializat. Noi eram 60 de studenţi într-un an, pe ţară, azi sunt câteva mii. Din păcate, cei care apar pe ecran nu trezesc încrederea. Este nevoie de psihologi competenţi. Psihologia, ca şi dreptul şi jurnalismul, a devenit o modă", a declarat Andrei Partoş. 

I-au dus copilul la Botoşani

Decişi să facă lumină în cazul sinuciderii fiicei lor, părinţii artistei au angajat-o pe avocata Beatrice Comăniceanu. „Mi-au povestit că în casa fiicei lor era o atmosferă tensionată, totul trebuia să fie făcut aşa cum dorea soţul şi că imobilul în care locuiau era pe numele Mădălinei, la fel şi alte bunuri. Au mai spus că fiul Mădălinei a fost luat de lângă ea în luna februarie şi dus la Botoşani la cuscra ei, pentru că aşa  a decis soţul, fără voia ei.

Acesta o dirija foarte mult şi spun ei că a contribuit la depresia care s-a instalat. Era primită tot timpul în casa ei, deşi propriii ei părinţi erau ţinuţi departe, şi nu aveau acces. Au mai povestit că în ultimele luni cuscra şi soţul au chemat anumite persoane, cum sunt vracii, pentru tratamente.

La aceste şedinţe care aveau loc de 2-3 ori pe săptămână aveau acces doar cuscra şi soţul, iar părinţii ei erau ţinuţi afară să plimbe copilul", a declarat avocata. Astăzi, părinţii vor fi audiaţi la Parchetul Capitalei.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite