Anchetă privind modul în care au fost reînhumaţi eroii români în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a dispus o anchetă la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, pentru a verifica modul în care au fost reînhumate într-un cimitir din Rusia osemintele militarilor români căzuţi în luptele de la Stalingrad.

„Am văzut cum a decurs ceremonia, sunt foarte multe lucruri pe care îmi doresc să le clarific. Tocmai de aceea am dispus Corpului de control să înceapă de îndată o misiune de control la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor. Sper ca foarte curând să avem şi un raport pe tema aceasta, pe care o să-l facem public, pentru că este normal şi corect ca toată lumea să ştie ce s-a întâmplat acolo (...) La ceremonie a fost prezent secretarul general al ministerului, dar ceremonia ţine de Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor şi tocmai de aceea am dispus controlul acolo“, a declarat Fifor, citat de Agerpres.

El a precizat că aştepteaptă raportul Corpului de control şi după aceea va prezenta concluziile.

„Discutând cu secretarul general al Ministerului Apărării, care a participat la ceremonie, şi discutând cu colegii mai vechi în minister, am înţeles că este o achiziţie care s-a făcut la începutul lunii mai, pentru această ceremonie. Aşteptăm raportul Corpului de control şi după aceea discutăm detalii. Eu deocamdată vreau să ştiu cum a fost organizată această ceremonie din partea română, din partea ministerului nostru şi, după aceea, luăm şi discutăm toate celelalte aspecte, dar deocamdată vreau să ştiu ce s-a întâmplat în Oficiul pentru Cultul Eroilor“, a spus Fifor.

În presă au apărut informaţii potrivit cărora osemintele eroilor români au fost îngropate în cutii din carton şi nu în sicrie în cimitirul din Rusia.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite