Anchetă la penitenciarul Rahova, după ce celebrul interlop „Crocodilu“ s-a însurat cu psiholoaga instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Dumitrache la Curtea de Apel Bucureşti, în 2013 FOTO Mediafax
Bogdan Dumitrache la Curtea de Apel Bucureşti, în 2013 FOTO Mediafax

Penitenciarul Rahova a deschis o anchetă internă după ce o angajată pe postul de educator al instituţiei s-a căsătorit cu un deţinut pe care îl consilia. Căsătoria a avut loc săptămâna trecută la Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost mutat interlopul Bogdan Dumitrache, mai cunoscut sub porecla de „Crocodilu”.

UPDATE Administraţia Naţională a Penitenciarelor a confirmat că a fost declaşată o anchetă cu privire la încălcarea Art. 11, litera d) din Codul Deontologic al angajaţilor din penitenciare. Acesta statuează că „Funcţionarilor publici din sistemul administraţiei penitenciare le este interzis: d) să stabilească relaţii de afaceri ori de altă natură cu persoanele private de libertate, cu persoane din lumea interlopă sau cunoscute a fi implicate în activităţi ilegale”.

Potrivit unui comunicat de presă al ANP, situaţia nu se înscrie, în prezent, în cazul existenţei unui conflict de interese. „Referitor la existenţa unui conflict de interese, în sensul art.50 din Legea 293/2004, situaţia prezentată nu se înscrie, la momentul prezent, printre situaţiile definite”, se arată în comunicatul ANP.

***

O angajată a Penitenciarului Rahova este anchetată de către superiori după ce s-a căsătorit cu un deţinut, pe care l-a consiliat pe probleme de educaţie în cadrul închisorii, informează Mediafax.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au precizat că, potrivit codului deontologic, relaţiile dintre angajaţii penitenciarelor şi deţinuţi sunt interzise.

Căsătoria dintre angajata de la Rahova şi Bogdan Dumitrache, zis „Crocodilu”, a avut loc vineri, însă la Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost mutat între timp deţinutul.

„Nu este nimic neobişnuit. Orice deţinut are dreptul la căsătorie. Face o cerere în acest sens şi, după ce se analizează, deţinutul se poate căsători fie în interiorul penitenciarului, fie în localitatea de care aparţine penitenciarul, în cazul nostru în Jilava. Căsătoria la care faceţi referire a avut loc în penitenciar, iar femeia care s-a căsătorit cu deţinutul de la noi nu este angajată la Jilava, ci la Rahova”, a declarat Cristian Micu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Jilava, pentru Mediafax.

Pe de altă parte, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor susţin că angajata de la Rahova nu a încălcat codul deontologic prin relaţia pe care o are cu deţinutul. Potrivit acestora, educatorii din penitenciare se ocupă, printre altele, de alfabetizarea deţinuţilor sau îi învaţă pe aceştia „să se poarte frumos în societate”.

Bogdan Dumitrache a fost condamnat, în iunie 2018, la 7 ani şi 6 luni pentru constituire de grup infracţional organizat.

Bogdan Dumitrache, cunoscut sub numele de Crocodilu, este un fost sergent de jandarmi care, în urmă cu mai bine de zece ani, a părăsit Ministerul de Interne şi a început să-şi croiască drum spre vârful lumii interlope. După ce s-a remarcat în mai multe bătăi de stradă, Crocodilu a devenit unul dintre membri marcanţi ai grupării Sportivilor, devenită cunoscută tocmai ca urmare a actelor de violenţă.

Bogdan Dumitrache/ Foto: SpyNews

Imagine indisponibilă
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite