Anchetă FBI: Criptomoneda OneCoin, folosită şi în România, înşelătorie piramidală de tip Caritas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai multe luni de cercetări, agenţii FBI îi acuză pe creatoarii bulgari ai sistemului internaţional de plăţi bazat pe criptomoneda OneCoin, utilizat şi în România, de fraudă în sistem piramidal, prin care investitorii din întreaga lume cu peste ar fi fost prejudiciaţi cu o sumă de aproximativ 4 miliarde de dolari.

Concret, în urmă cu ceva timp,  autorităţile din Statele Unite l-au arestat pe bungarul Konstantin Ignatov pe Aeroportul Internaţional Los Angeles. Sora lui a rămas în libertate, dar a fost acuzată şi ea de fraudă şi spălare de bani, scrie startupcafe.ro

"Înculpaţii au creat o companie emitentă de monede virtuale în valoare de miliarde de dolari, bazată integral pe minciuni şi înşelăciune. Ei au promis randamente mari şi risc minim, însă afacerea a fost o schemă. Investitorii au fost fraudaţi", a spus Geoffrey S. Berman, procurorul federal din Manhattan, arată FBI într-un comunicat

Reamintim că, în urmă cu ceva timp, un grup de oameni de afaceri a realizat cea mai mare tranzacţie cu moneda digitală OneCoin din România, de aproape 2 milioane de euro, iar tranzacţia, realizată prin intermediul platformei DealShaker, a vizat un teren din Băicoi, judeţul Prahova, pe care urmează să fie realizat un cartier de locuinţe.

Potrivit datelor din platforma de tranzacţionare DealShaker, investitorii au plătit 89.588,38 OneCoin pentru terenul de 7.000 mp situat pe DN1  Ploieşti-Braşov.

Suma reprezintă echivalentul a aproape 2 milioane de euro.

Potrivit experţilor DealShaker, este cea mai mare tranzacţie cu moneda digitală OneCoin realizată vreodată în România, pe platforma de ecommerce, acolo unde sunt prezenţi peste 30.000 de parteneri din ţara noastră.

Prin intermediul DealShaker se comercializează anual milioane de bunuri şi servicii, din toate domeniile, de la produse de îmbrăcăminte, alimente, servicii turistice, terenuri, maşini etc.

Tranzacţiile se realizează cu OneCoin, o monedă digitală bazată pe criptografie. La fel ca si codul de bare, sau seria trecută pe o factura, fiecare monedă digitală este unică.

Spre deosebire de alte criptomonede precum Bitcoin, OneCoin este folosită exclusiv pentru tranzacţiile dintre persoanele membre ale comunităţii, pe platforma DealShaker.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite