Ancheta în dosarul „Gaze ieftine”, reluată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Nicolae Foto: Eduard Enea
Ioan Nicolae Foto: Eduard Enea

Procurorii DIICOT refac ancheta în dosarul „Gaze ieftine" în care sunt cercetaţi omul de afaceri Ioan Niculae, fostul ministru Adriean Videanu şi mai mulţi directori din cadrul Societăţii Naţionale Romgaz. Asta se întâmplă după mai bine de patru ani de la deschiderea acestui dosar în care prejudiciul stabilit iniţial a fost unul uriaş: 120 de milioane de euro.

DIICOT a decis să anuleze rechizitoriul prin care suspecţii urmau să fie trimişi în judecată. Actele procedurale se vor relua în zilele următoare. Iniţial, în dosar era vizat şi senatorul Varujan Vosganian, dar acesta a scăpat de urmărire penală după ce Senatul a respins de două ori cererea DIICOT, în octombrie 2013, respectiv februarie 2015, anunţă Digi24.

Procurorii îi acuzau pe Adrian Videanu şi Varujan Vosganian că, în calitatea lor de miniştri ai Economiei, ar fi luat decizii în favoarea firmei Interagro controlată de Ioan Niculae. Dosarul de „complot şi subminare a economiei naţionale” viza zeci de directori din Ministerul Economiei, ANRE şi Romgaz. Anchetatorii susţineau că prin stabilirea unor preţuri preferenţiale pentru Interagro s-ar fi creat un prejudiciu de peste 120 de milioane de euro.

Întrebat dacă, după terminarea mandatului de parlamentar, fostul ministru liberal poate fi anchetat, şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a precizat, într-un interviu acordat Digi24 în luna februarie 2016, că acest lucru depinde de procurorul de caz. „Varujan Vosganian totuşi nu este cercetat în acest moment pentru că nu a putut fi începută urmărirea penală faţă de dânsul. Vom vedea care va mai fi oportunitatea la acel moment faţă de cercetarea dumnealui şi dacă faptele, ca şi prescripţie, subzistă”, a arătat Horodniceanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite