Amenzi în valoare totală de peste 815.000 de lei pentru operaţuni ilegale cu produse piscicole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sancţiuni în valoare totală de peste 815.000 de lei, în urma mai multor controale efectuate joi, 5 noiembrie, în toată ţara. Poliţiştii au confiscat şi 1,3 tone de peşte fără documente legale, 1.000 de unelte de pescuit şi 6 ambarcaţiuni.

Într-o singură zi, în toată ţara au fost realizate 484 de filtre rutiere şi 750 de controale, în zonele de pescuit comercial/recreativ, amenajări piscicole şi asociaţii de profil, societăţi comerciale pieţe, târguri sau alte zone, potrivit Poliţiei Române.

Iar în urma activităţilor desfăşurate, echipele de control au constatat 73 de infracţiuni pentru nereguli privind pescuitul şi acvacultura, 12 prevăzute de Codul Penal şi 13 prevăzute de alte acte normative şi aplicat 1.786 de sancţiuni contravenţionale pentru nereguli  privind pescuitul şi acvacultura şi 1.639 prevăzute de alte acte normative, în valoare totală de peste 815.000 de lei, conform sursei citate.

Totodată, au fost confiscate 1.346 de kilograme de peşte, 11,2 kilograme de icre, 920 de carmace - unelte de pescuit interzise, folosite la capturarea sturionilor, 70 de plase monofilament, 35 de plase de pescuit din fir textil, 6 vintire, 3 prostovoale, 11 alte unelte de pescuit, 6 ambarcaţiuni, un motor de ambarcaţiune şi un rezervor de ambarcaţiune.

Controalele au fost vizate de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română, Jandarmeria Română şi Poliţia de Frontieră, împreună cu inspectori A.N.P.A., specialişti din cadrul A.N.S.V.S.A. şi ai altor instituţii cu atribuţiuni în domeniul piscicol. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite